Topluca fikirlerimi yazayım:
YAZICI:
ENDER 3 S1:
Bizde bir tane var. 1.5 yıl kadar oldu alalı. Ben aldığımda S1 Plus yoktu. Olsaydı onu tercih edebilirdim. Kötü cihaz diyemem. Fiyat/performans istiyorsanız gayet iyi. Baskı kalitesi hiç fena değil. Ancak başta yatak hizalaması olmak üzere kalibrasyon konusunda bir öğrenme ve sık kalibrasyon yapma ihtiyacı var. O fiyat seviyesinde hala ilk tercihim olabilecek bir ürün. ama biraz daha yukarı çıkıp daha üst serilerden ikinci el almak da mantıklı olabilir.
BAMBU LAB X1 CARBON:
Yazıcıyı yoğun kullanmaya başlayınca, hem baskı hızı hem de daha az uğraşmak için yakın zamanda bir tane de Bambu Lab X1 Carbon Combo aldım. O gerçekten çok güzel bir cihaz. Toplamda 5 ayrı filament takıp uzaktan hangi renk filamenti kullanacağını seçerek baskı gönderebiliyorsunuz. Uzaktan kamera ile izleyebilyorsunuz. Kalibrasyonla neredeyse hiç uğraşmıyorsunuz. Fiyatı yüksek ama değdiğini düşünüyorum. Üst segment cihaz arayanlar için tavsiye edebilirim.
FİLAMENT KURUTMA, SAKLAMA:
Filament nemlenince gerçekten çok etkiliyor. Bambu LAB X1C'nin AMS modülü (içine 4 filament koyuyorsunuz) bu anlamda çok işime yarıyor.
29555 eklentisine bak
Bunun dışında kapalı kasalı yazıcıların yataklarını da kurutucu olarak kullanabiliyorsunuz.
ESUN EBOX LITE Filament Kurutucu:
29560 eklentisine bak
Bu üründen de kullanıyorum. Süresini ve sıcaklığını ayarlayabiliyorsunuz. Güzel bir ürün. LITE olan versiyonunu tavsiye ederim. Diğeri daha pahalı ve daha kötü.
Amazon.com.tr'den toplam 1226 TL'ye almıştım (3-4 hafta önce), kısa sürede gelmişti yurtdışından. Sanırım stok kalmamış şimdi. Kurutucu özelliğinin yanında yazıcınızın yanına koyarak filamenti içinde tutabileceğiniz, neme karşı koruyabileceğiniz bir muhafaza gibi de kullanabilirsiniz. Önünde filament çıkış deliği var.
eSUN eVacuum Kit Pro saklama torbası:
Bunun hem manuel pompa hem de elektrikli pompa içeren (pro) versiyonlarından var. Manuel pompa biraz fazla zahmetli oluyor. 1 poşet için 5-10 dk pompalamanız gerekiyor. Pro modelindeki elektrili pompa ile 45-60 sn içinde bayağı sıkı bir vakum yapabiliyorsunuz. Torbalar yeterince iyi. 2 hafta oldu, sızdırma olmadı. Uzun dönemde ne olacak ben de merak ediyorum.
Manuel pompalı olan kiti
3dream (
@hakan8470 ) firmasından almıştım. Elektrikli pompalı olanı ise
3dteknomarket firmasından aldım. İkisinde de sorun yaşamadım.
SİLİKAJEL:
29556 eklentisine bak
Geçen hafta şöyle bir silikajel aldım. Bu silikajeller nemlenince rengi yeşil oluyor. Fırında tekrar eski haline getirebiliyorsunuz. Bunlara küçük kutular ya da ince fileli torbalar yapıp içine koyabilirsiniz. Sonra filamentleri sakladığınız vakumlu poşetlerde kullanabilirsiniz. 1 Kg silikajel bayağı fazla işinizi görecektir. Ancak silikajel filamentinizi kurutmaya yaramaz. Nemlenmemesini sağlar. O yüzden kurutucuya bir alternatif değil. Doğru olan ikisini de kullanmak.
Ä°hracat ve depolama nem korozyon önlemede çözüm ortaÄınız
www.silikajelmarket.com
Bambu Lab yazıcının AMS modülünün içerisine aşağıdaki gibi kutulardan (bir de arka tarafta tepsi gibi olanlar var) basıp içine bu silikajelden koydum. Böylece modülün içinde bekleyen filamentlerin neme karşı ekstra korunmasını sağlıyorum.
@gumush tavsiye ederim.
29557 eklentisine bak