Ender 3 S1 Plus Alıyorum. İtirazı olan var mı?

Ne kadar emin olabilirsin ki? Sıfır mercedes alırsın, bir ay sonra motor arızası yapabilir. Bu işler büyük ölçüde nasip kısmet. Ender 3 S1 mi alacaksın?
 
@volta şu aralar araştırdığına göre birçok siteye bakıyorsundur. birşeyler yapalım'ın fiyatları nasıl piyasaya göre?
 
@volta şu aralar araştırdığına göre birçok siteye bakıyorsundur. birşeyler yapalım'ın fiyatları nasıl piyasaya göre?
Fiyatları fena değil. Hemen almayacağım için çok ayrıntılı bir kıyaslama yapmadım ama fiyatları normal. Creality Ender-3 S1 Pro düşünüyorum. Samm ve robolinkte piyasanın birkaç bin altında satılıyor. Birşeyler yapalımla aralarında 2bin lira oynuyor yaklaşık. Bu yüzden @Gokrtl 'a sordum birşeyler yapalımı nasıl diye desteği. Yani sonrasında iyi destek alacaksam 2bin liraya değer. Ha yine çok pahalı değil. Samm ve robolinki saymazsak yine Creality Ender-3 S1 Pro'yu en ucuz satan yerlerden biri birşeyler yapalım.
 
Benim Ender 3 Pro için bir keresinde iletişime geçmiştim. 2021 Mayıs ayında Servis parası olarak 350tl istemişti. O zamanlar bana çok gelmişti bu para. O yüzden yaptırmamıştım. Kendsinden ürün alınca şartları nasıl oluyor bilmiyorum. Ama eğer bakım yapacaksa makinenin hakkını verir. Ne varki 3D yazıcıya ayar yaptırsan bile kısa bir süre sonra yine ayarı kaçacaktır. En iyisi cinnet geçire geçire kendin öğrenmen.
 
1Kg filamenti 6 ay kullanıyorum. Toplu almak ba göre değil. Gerçi vakumlu poşetin içinde bir şey olmaz. O bakımdan mantıklı ama maaliyet te sorun. Allahın 1Kg pilastiğine 400TL veriyoruz.
Flamenti kullandiktan sonra nasil sakliyorsunuz? Biliyorsunuz nem bas dusman. Ve zaten flament kullnirken de baya bir zaman disarda kaliyor . Bu da her seferinde ayar yapmanizi acikliyor olabilir.
 
Flamenti kullandiktan sonra nasil sakliyorsunuz? Biliyorsunuz nem bas dusman. Ve zaten flament kullnirken de baya bir zaman disarda kaliyor . Bu da her seferinde ayar yapmanizi acikliyor olabilir.
Bunun için şöyle çözümler var.


 
Flamenti kullandiktan sonra nasil sakliyorsunuz? Biliyorsunuz nem bas dusman. Ve zaten flament kullnirken de baya bir zaman disarda kaliyor . Bu da her seferinde ayar yapmanizi acikliyor olabilir.
Çöp poşetine koyup ağzını kapıyorum. Hatta bazen makineden sökmeye üşenip kafasından geçiriyorum. Çözüm değil biliyorum ama kendimi kandırıyorum işte. Vakumlu poşetlere bir ara baktım pahalı geldi diye almamıştım. Bu aralar bir daha bakayım.
 
Slikajel onerecektim, kilosu 60 TL idi baktim 500 TL civari geziniyor.
@volta nin gosterdigi Vakum kiti, kurutucu daha ucuza gelir. (Uzun surede)
 
Bunun için şöyle çözümler var.


Bu sitelerden alis veris yapilabilir mi? Guvenliler mi?
 
Topluca fikirlerimi yazayım:

YAZICI:
ENDER 3 S1:

Bizde bir tane var. 1.5 yıl kadar oldu alalı. Ben aldığımda S1 Plus yoktu. Olsaydı onu tercih edebilirdim. Kötü cihaz diyemem. Fiyat/performans istiyorsanız gayet iyi. Baskı kalitesi hiç fena değil. Ancak başta yatak hizalaması olmak üzere kalibrasyon konusunda bir öğrenme ve sık kalibrasyon yapma ihtiyacı var. O fiyat seviyesinde hala ilk tercihim olabilecek bir ürün. ama biraz daha yukarı çıkıp daha üst serilerden ikinci el almak da mantıklı olabilir.

BAMBU LAB X1 CARBON:
Yazıcıyı yoğun kullanmaya başlayınca, hem baskı hızı hem de daha az uğraşmak için yakın zamanda bir tane de Bambu Lab X1 Carbon Combo aldım. O gerçekten çok güzel bir cihaz. Toplamda 5 ayrı filament takıp uzaktan hangi renk filamenti kullanacağını seçerek baskı gönderebiliyorsunuz. Uzaktan kamera ile izleyebilyorsunuz. Kalibrasyonla neredeyse hiç uğraşmıyorsunuz. Fiyatı yüksek ama değdiğini düşünüyorum. Üst segment cihaz arayanlar için tavsiye edebilirim.



FİLAMENT KURUTMA, SAKLAMA:
Filament nemlenince gerçekten çok etkiliyor. Bambu LAB X1C'nin AMS modülü (içine 4 filament koyuyorsunuz) bu anlamda çok işime yarıyor.
1706216544520.png


Bunun dışında kapalı kasalı yazıcıların yataklarını da kurutucu olarak kullanabiliyorsunuz.



ESUN EBOX LITE Filament Kurutucu:
1706217912342.png

Bu üründen de kullanıyorum. Süresini ve sıcaklığını ayarlayabiliyorsunuz. Güzel bir ürün. LITE olan versiyonunu tavsiye ederim. Diğeri daha pahalı ve daha kötü.
Amazon.com.tr'den toplam 1226 TL'ye almıştım (3-4 hafta önce), kısa sürede gelmişti yurtdışından. Sanırım stok kalmamış şimdi. Kurutucu özelliğinin yanında yazıcınızın yanına koyarak filamenti içinde tutabileceğiniz, neme karşı koruyabileceğiniz bir muhafaza gibi de kullanabilirsiniz. Önünde filament çıkış deliği var.


eSUN eVacuum Kit Pro saklama torbası:
Bunun hem manuel pompa hem de elektrikli pompa içeren (pro) versiyonlarından var. Manuel pompa biraz fazla zahmetli oluyor. 1 poşet için 5-10 dk pompalamanız gerekiyor. Pro modelindeki elektrili pompa ile 45-60 sn içinde bayağı sıkı bir vakum yapabiliyorsunuz. Torbalar yeterince iyi. 2 hafta oldu, sızdırma olmadı. Uzun dönemde ne olacak ben de merak ediyorum.
Manuel pompalı olan kiti 3dream (@hakan8470 ) firmasından almıştım. Elektrikli pompalı olanı ise 3dteknomarket firmasından aldım. İkisinde de sorun yaşamadım.



SİLİKAJEL:
1706217328255.png


Geçen hafta şöyle bir silikajel aldım. Bu silikajeller nemlenince rengi yeşil oluyor. Fırında tekrar eski haline getirebiliyorsunuz. Bunlara küçük kutular ya da ince fileli torbalar yapıp içine koyabilirsiniz. Sonra filamentleri sakladığınız vakumlu poşetlerde kullanabilirsiniz. 1 Kg silikajel bayağı fazla işinizi görecektir. Ancak silikajel filamentinizi kurutmaya yaramaz. Nemlenmemesini sağlar. O yüzden kurutucuya bir alternatif değil. Doğru olan ikisini de kullanmak.

Bambu Lab yazıcının AMS modülünün içerisine aşağıdaki gibi kutulardan (bir de arka tarafta tepsi gibi olanlar var) basıp içine bu silikajelden koydum. Böylece modülün içinde bekleyen filamentlerin neme karşı ekstra korunmasını sağlıyorum. @gumush tavsiye ederim.

1706217619439.png

 
Yukarıda 3d printer aldıktan sonra satış sonrası destek sonrası kaygılarımdan bahsetmiştim. 3d yazıcılara bakarken Metatechtr'nin müşteri yorumlarına denk geldim. Firmayı biliyordum, bambu lab, prusa falan satıyorlar. Ama daha önce yorumlara hiç dikkat etmedim. Eğer bu yorumlar gerçeği yansıtıyorsa buradan 3d yazıcı alınır. Ama tabii hep pahalı markaların ürünlerini satıyorlar. Öyle sıkıntı var :) En ucuz printer 15-20bin . Acaba bu firmadan daha önce alışveriş yapmış olan var mı? Bahsetmiş olduğum yorumlar aşağıdaki ürün sayfasında.

 
Oradan az kalsın Prusa yazıcı alacaktım birkaç yıl önce. Sonra vazgeçtim. Şimdi tam hatırlamıyorum ama, ben DIY seti istiyordum, bunlarda hazırı vardı galiba. Firma ile iletişimimde herhangi bir negatiflik hissetmedim.
 
O değilde bizim hanım arada tutamıyor kendini. Dalıyor odaya. "Bu yeni yazıcıyı (ender 3 S1 Plus kastederek) niye kullanmıyorsun" diye soru sorarken aslında fırçalıyor beni. "Zaten bir tane varken hem ikinciyi aldın, hem kullanmıyorsun" demeye getiriyor. :katil1:
 
Zaten kullansan da bu sefer "niye ikinciyi aldın" diye dırdır yapacak. Orada kazanamazsın, hiç uğraşma :D
 
Zaten kullansan da bu sefer "niye ikinciyi aldın" diye dırdır yapacak. Orada kazanamazsın, hiç uğraşma :D
Yoo kazanamazsın diye bir şey yok abi. Sizi bilmem. Ben kazanıyorum. Mesela bu sorusuna; senin dolapta 20 çift ayakkabın var, neden her gün aynı ayakkabıyı giyiyorsun? Diye sorunca "pis" diyip kaçıyor hemen. :katil1:
İşi bilmeyene taktik verirlir. :katil2:
 
Şu snapmaker çok güzel bir makinaya benziyor (fiyatını gözardı edin :D )

29577 eklentisine bak

3B yazıcı, lazer, CNC bir arada.

Ama PCB açısından düşünürsek, tekrarlanabilirlik ve hassasiyet açısından bakınca wegstr kadar iyi olmayacaktır.
Evet ya, snapmaker için de çok iyi diyorlar. Avrupada amerikada falan olsak aslında çok büyük paralar değil. Ama biz burada "kaç para ulan bir kırmızı fülüt" modunda takılıyoruz :) .
 
Son düzenleme:
Evet ya, sanpmaker için de çok iyi diyorlar. Avrupada amerikada falan olsak aslında çok büyük paralar değil. Ama biz burada "kaç para ulan bir kırmızı fülüt" modunda takılıyoruz :) .

Gerçekten yav, insan üzülüyor. Youtube'daki yabancı kanallarda buna fiyat/performans ürünü diyorlar :kizgin1:
 
Evet bir yönetim şekli olarak fakirleştirme bazı dönemlerde ve bazı memleketlerde geçerli olabiliyor. Ancak bunun uzun süreli olduğunu düşünmek yöneticiler için büyük hata olacaktır. Asya ve Afrika toplumları da bütün sınırlamalara ve baskılara rağmen artık dünyayı takip ediyor. Berlin duvarı gibi diğer duvarlar da yıkılıyor ve yıkılacak.

Bu yazinin son paragrafi yukarida


not: Gazete yi ve siyasi dusuncesini bilmiyorum. Yazi onemli
 

Forum istatistikleri

Konular
5,878
Mesajlar
100,138
Üyeler
2,487
Son üye
camandar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top