engelden kaçan robot projemde L298N motorumun sol kısmı çalışmıyor

enkoder ile okuma yapmadan 90 derece dönüş yapmanız zamana bağlı olacaktır şu şekilde bir tavsiye vereyim

eğer engel solumda varsa 250ms boyunca sağa dön
&&
100ms boyunca düz git
&&
250ms boyunca sola dön

engeli atlamış oldun

tabii bu adımları uygularken tekrar tekrar sonik sensörden gelen veriyi karşılaştırman lazım.
programınız çok çok yetersiz kalmış bu proje için

elektroniğini ve programını bi kenara bırakıp kağıt kalem üstünde çalışın hangi engeli nerden görürsem ne yapıcam diye.
kod konusunda çok fazla bilgim olmadığı için kod yazamıyoruz. Yardımcı olabilir misiniz?

engel.png

size ışık olması için şunu anlatayım

sarı renkli bizim robotumuz

bu robotumuz dümdüz gidiyor ve 1 numaralı kutuya geldiğinde neden sağa dönsün ki robot? engel benim solumda yolumu kapatmıyor o engel beni ilgilendirmez.

2 numaralı kutulara geldiğimde hem önüm kapalı hem sağım kapalı artık gideceğim tek bir yön kaldı sol sola dönücem.

buradan yola çıkarak programınızı düzenleyin.

17550 eklentisine bak
size ışık olması için şunu anlatayım

sarı renkli bizim robotumuz

bu robotumuz dümdüz gidiyor ve 1 numaralı kutuya geldiğinde neden sağa dönsün ki robot? engel benim solumda yolumu kapatmıyor o engel beni ilgilendirmez.

2 numaralı kutulara geldiğimde hem önüm kapalı hem sağım kapalı artık gideceğim tek bir yön kaldı sol sola dönücem.

buradan yola çıkarak programınızı düzenleyin.
anlatımınız için teşekkür ederim. Kodu beraber baştan yazabileceğimiz yardımcı olabilecek birileri varsa yönlendirebilirseniz çok memnun oluruz bu konuda yeterli bilgimiz yok

anlatımınız için teşekkür ederim. Kodu beraber baştan yazabileceğimiz yardımcı olabilecek birileri varsa yönlendirebilirseniz çok memnun oluruz bu konuda yeterli bilgimiz yok
programın zor kısmını yazmışssınız sensörden gelen mesafe bilgisini işleyebiliyorsunuz birkaç if daha ekleyip anlattığım mantığı oluşturabilirsiniz.

ifleri iç içe veya && bağlayın dediğim mantığı oluşturacaksınız.

projenizi bu kadar ilerletmişken kimsenin sizin gelişminizi engellemeye sebep olup programınızı ilerletmeye yardımcı olacağını sanmam

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,100
Üyeler
2,876
Son üye
squallxq

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back