Esp8266 Çalışmıyor

baykirac

Yeni Üye
Katılım
15 Aralık 2020
Mesajlar
4
Merhabalar öncelikle. 1 hafta önceden
esp8266-ekonomik-wifi-serial-transceiver-module-20628-85-O.jpg
resimde gördüğünüz esp01 modelini satın aldım ve firmware güncellemesi yaptım fakat düzgün çalışmadı. Bozduğumu düşünüp bir tane daha alıp kullanmayı denedim fakat olmuyor bir türlü. AT komutlarını gönderiyorum ve hiç bir şekilde geri dönüş alamıyorum. Sebebini bilip yardımcı olabilecek birisi var mı? Şimdiden teşekkürler.

AT komutlarını göndermek için kurduğum devre:
image_750x_5e3180606203c.jpg

Güncelleme için kurduğum devre:
1608067874392.png
 
Son düzenleme:
Kurduğun devrenin şemasını koyarsan, bir de test düzeneğinin birkaç resmini eklersen daha faydalı yardım alabilirsin.
 
Şimdi bu şekilde arduino ile test edince, ortada iki bilinmeyen oluyor. Acaba arduino tarafı mı sorunlu yoksa ESP tarafı mu. O yüzden ilk başta ESP yi tek başına çalıştır. Aşağıdaki gibi bir USB UART dönüştürücü al:


Sonra da ESP ye bir breadboard üzerinde besleme voltajlarını ver ve ESP UART portunu da dönüştürücünün UART portuna bağla. USB UART dönüştürücüyü masaüstü bilgisayara tak ve bir seri terminal emülatör programı ile (Mesela teraterm iyidir) de tekrar AT komutlarını gönder ve gelen cevapları gör.

Eğer böyle yaparsan en azından PC tarafının sağlam olduğundan emin olursun. Sorun varsa ESP tarafındadır ve ona odaklanabilirsin.
 
@baykirac bunlar ilk versiyon ESP82 ler bunları çalıştırsanız bile rastgele çalışırlar.Saçma sapan davranırlar Özetle tad vermezler
Mümkünse yeni sürümlerini kullanın
 
Bu modüller çok gıcık. Açılırken 2 pin hariç hiçbirini low yapmaman lazım. Low olursa açılmayı reddediyor. Resmen IO pininin mantığına ters...

Tavsiyem geliştirmeyi NodeMCU diye satılan USB girişli modüllerle yapın. Hem onlarda fazladan UART dönüştürücü de gerekmiyor. Bu küçük modülü de projeyi bitirirken kullanın. Bunlar küçük ve ucuz ama geliştirme aşaması için kabus.
 
NodeMCU alırsan arduinoya ihtiyacın da kalmaz. Direk arduino gibi iş görür. Tabi ihtiyacın olan pinleri önceden tespit etmen gerek.

Bu arada senin ESP8266 3.3v ile çalışıyorsa uno ile haberleşemeye bilir. Çünkü uno 5v ile çalışıyor.


Screenshot_20201216-145621.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
5,972
Mesajlar
101,820
Üyeler
2,514
Son üye
evrenbasaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top