O zaman sana zahmet şunu da atlamasız deliksiz bir çiziverir misin.Ben delik içi kaplama işini çözdüm. SMDye geçtim, delik kalmayınca sorun da kalmadı
Çinden aldığım perçinleri 1mm lik deliklere çakabiliyorum. Çok masraflı olmuyor.Bu yöntem çok pahalı ve küçük delikler de işe yaramıyor. Geçenlerde bir firmaya 1000 tane perçin için fiyat sormuştum yaklaşık 2000tl fiyat verdiler.
Çift taraflı yapabiliyormusun?Ben delik içi kaplama işini çözdüm. SMDye geçtim, delik kalmayınca sorun da kalmadı
Kimyasal olarak delik kaplamada 0.2mm delik boyutuna kadar inebildim.Çinden aldığım perçinleri 1mm lik deliklere çakabiliyorum. Çok masraflı olmuyor.
Benim için perçin işinin kötü yanları;
1- Tek tek çakmaya uğraşmak zorundayız
2- Kafalarında kabarcık kaldığı için SMD malzeme altına atlama yapılamıyor.
Atlama için jumperlar var. 0 ohm SMD direnç. Yolu onun altından geçiriyorsun. Bu devre biraz karışıkmış ama, çok jumper gider buna
Hocam orasını ne sen sor ne ben söyleyimBu serigrafi malzemelerine ne kadar harcama yaptiniz?
JLCPCB'de 5 tane 10x10 PCB kargo gümrük dahil 155 TL. Kapına kadar geliyor. Yaklaşık iki hafta sürüyor. Bence Kicad gibi PCB tasarım programlarında uzmanlaşmak daha iyi bir yatırım olur. Hatta JLCPCB'nin kendi programı var EasyEDA diye, güzel birşeye benziyor. Tasarımı kendimiz yapıp Çinde bastırmak daha mantıklı bence de. Hem evde yapamıyacağımız kadar kaliteli pcb'ye sahip oluyoruz.Serigraf işini ben yıllar yıllar önce dedim. Böyle başarılı olamadım. Gerçi o zamanlar internette bu kadar bilgi yoktu. Her şey ölçüsüz denemeyle filan.....
Pahalı iş bence. Seri üremiyoruz. Muhtemelen pcbway daha uygun olacaktır yıllık planda...
Detaylarını alabilir miyiz? Bir video çok iyi olurdu
Evde çıkardığım dağınıklığı toplayıp temizlemem bir gün aldıDetaylarını alabilir miyiz? Bir video çok iyi olurdu
En çok sabırsızlıkla bekleyen ben olacağımEvde çıkardığım dağınıklığı toplayıp temizlemem bir gün aldı
Hanım beni evden atmazsa video ile anlatım yapıcam.
Bu işlem karbon ile bakır kaplama diye geçiyor.
Prosesi anlattığınız bir yazı oldu mu? Benim mi gözümden kaçtı uzun zamandır bekliyorum. Gerçekten profesyonel bir sonuç almışsınız. Cidden süreci ve kimyasalları merak ediyorum. Çalıştığım firmada LPKF firmasının delik içi kaplamasına ve en çok da sıvılarına servet akıtarak anca bunu sağlıyorlar ilk bakışta profesyonel olan daha iyi diyemeyeceğim aynı ayarda bir sonuç çıkıyor. O sebepten çok merak ediyorum. Asıl evde yapılabilirliği ve ederi nedir onu daha çok merak ediyorum. Bir açıklamanız olursa zevkle okurum, dinlerim. Kaçırdıysam bir linkini rica ediyorum.