Mikro Step
Kıdemli Üye
Fakir isi JBC ucu yaptim. Sicaklik sensoru PT100, isiticisi ise 3D yazicilar icin uretilmis 12V fisek isitici.
abi o 401 mi 411 mi?
Kontrol kartim asagidaki olacak. 12voltu triac uzerinden isiticiya uygulayacagim.20832 eklentisine bak
Doluymuş üstü yav.STSPIN32F0A
ben kartı hazır sandım.PCB isterseniz JLC de public yapmistim.
ben 103 çok seviyorum.Blue pill olculerine sadik kalarak cizip bastirmistim.
Benim üstünde deney yaptığım JBC uç 25 dereceden 250 dereceye zaman tuttum termometre gecikmesi dahil 5 saniye sürüyor.103 benim de fanligini yaptigim bir islemci.
Bu arada fakir havyanin isinma suresi 50sn (Bir kac saniye daha da kisadir) fena bir deger degilmis.
Iyi bir havya 30 saniyenin altinda olmali diye dusunuyordum ama 50sn de gayet iyiymis.
Abi direkt havya reziztansı almak yerine neden fişek ile yapıyorsun.Elimdeki malzemelerle hemencecik yaptigim prototip bu kadar oldu.
24v 80W isiticiyi muhakkak denemem lazim.
Fisek capi 6mm oldugu surece fazla bir iyilestirme pek mumkun degil gibi. 6mm yuzunden ucun gerisi kalin oluyor. Fisegi olabildigince ucun sivri kismina yakin olmasi icin cabaladim. Aksi takdirde isinma suresi uzardi.
PT100'u de ucun sivri kismina en yakin yere konumlamam gerekiyordu. Bu yuzden de deligi dik delmek zorunda kaldim.
PT100'un yeri havyanin performansini cok etkiler. Muhakkak lehimleme noktasina cok ama cok yakin olmali.
Boyle sinirlayici sartlar olunca da gorselligi cirkin hatta saga sola takilma ihtimali yuksek fakat yuksek performansli yapinin ancak boyle olabilecegini saniyorum.
jbc pahalı.Bu denemenin sonucunu coktandir merak ediyordum.
Ote yandan JBC uclara baktim 700 TL civari.
Boyle sinirlayici sartlar olunca da gorselligi cirkin hatta saga sola takilma ihtimali yuksek fakat eldeki mevcut isitici ve PT100 ile yuksek performansli yapinin ancak boyle olabilecegini saniyorum.