Ben bir video üreticisi gördüm mü içeriklerinde tur atmadan çıkmam.Cok dogru dersin. Guvenligi cogu zaman geri plana atiyorum. Bir gun basima kesin bir is gelecek.
Yanlis baslik ama ne demek istedigini anladim.
lehim yaparken lehim yapılan yüzey boyutuna göre havya ısısı düşebilir bu durumu nası algılayıp ısıyı sabit tutmaya çalışacağız mecburen sensörün olmak zorundabu isitici fisekler belli bir isiya ulasinca telin uyguladiginiz pulse gore cekecegi akim bellidir, sizce isi kontrolu icin pt100 gereklimi.
isi dusunce resistans direncide duseceginden istediginiz dirence gelene kadar tekrar isitirsiniz.yani isiticiniz ayni zamanda pt100 nuz oluyor, zaten surekli akim uygulamayacaginiz icinde olcum icin bol bol zamaniniz olur.lehim yaparken lehim yapılan yüzey boyutuna göre havya ısısı düşebilir bu durumu nası algılayıp ısıyı sabit tutmaya çalışacağız mecburen sensörün olmak zorunda
isi dusunce resistans direncide duseceginden istediginiz dirence gelene kadar tekrar isitirsiniz.yani isiticiniz ayni zamanda pt100 nuz oluyor, zaten surekli akim uygulamayacaginiz icinde olcum icin bol bol zamaniniz olur.
surdan anlayacaksin, rezistans direncin cok dusuk bile olsa 200 derecedeki direnci ile 300 derecedeki direnci arasinda mutlaka fark olacaktir araya bir opamp ekleyip kazanc ayari ile adc referans seviyesine cekebilirsin, zaten sistemde mcu mevcut, bir kalibrasyonda yaparsiniz artik.
abi toprak gnd ile birleştirilmiş 3. uç termokupl olabilir.Benim kullandığım havyalardan biri de ersa marka. Bu havyanin kendisi 3 uçlu. 2 rezistans 3. uç toprak.
Sicaklik kontrolünü rezistans devresinden geçen akimla kontrol sağlıyor diye biliyorum.
Ahmet mesajı editledim forumda kirlilik olmasın diye ikinci mesaj olarak atmadım.abi toprak gnd ile birleştirilmiş 3. uç termokupl olabilir.
Sensörsüz çalıştırmak balığın ağaca tırmanmasını seyretmek gibi olur abi.Ahmet mesajı editledim forumda kirlilik olmasın diye ikinci mesaj olarak atmadım.
Ptc varmış içinde onu sensor olarak kullanıyor.
Sensörsüz çalıştırmak balığın ağaca tırmanmasını seyretmek gibi olur abi.
Ersa güzel merka biliyorum ama reziztans direnç değişimine göre sıcaklığı sabit tutmak, termokupl,ntc,ptc kullanmaktan çok daha zor.
Şimdi benim Ersa i-CON-2 nin kalemine baktım, bunda 5 tane iletken var. GND, Resiztans, ısı sensörü, hareket algılama vardır, onun dışında bir fazlası nedir bilmiyorum.
Kaç para bakalım hızlı bir dönüş yaparız belki.Belki de Ersa, ısı sensörünü tamamen bağımsız iki iletkenle getiriyor ana makinaya. O zaman JBC deki gibi takla atmak gerekmiyor.