Farın nemlenmesi sorun olur mu ?

s.a bu ayın sonunda aracın muayenesi var resimdeki gibi aracın farı nemleniyor muayende sıkıntı olur mu ??
birkaç kaportacı gezdim sökülüp tamir edilmesi lazım diyorlar herhalde tampon da sökülüyormuş baya uçuk fiyatlar verdiler orjinali ne kadar henüz bakmadım ama yan sanayisi 2.500 TL nasıl yapmak lazım bilemedim ?

Ekler

• 20260307_141019.jpg
    20260307_141019.jpg
    771.2 KB · Görüntüleme: 17
Arkasındaki far ampül kapaklarını ve ampülü söküp güneşli bir yerde bir saat kadar bırakın kuruyacaktır. Far içinde hava alan bir yer varsa yine tekrarlayacaktır. İçeri giren nemli hava camda yoğunlaşıyordur.

Arkasındaki far ampül kapaklarını ve ampülü söküp güneşli bir yerde bir saat kadar bırakın kuruyacaktır. Far içinde hava alan bir yer varsa yine tekrarlayacaktır. İçeri giren nemli hava camda yoğunlaşıyordur.
valla havaların sıcak olduğu zaman o dediğinizi yaptım ama gene tekrarladı arka kapağını açıp kurttum.

Mevcut olan orijinal mi yan sanayi mi?
3000₺ karşılığında sorunu kökünden mi çözecek, yoksa tamiri dediği kurutmak için mi o parayı çekti?

Mevcut olan orijinal mi yan sanayi mi?
3000₺ karşılığında sorunu kökünden mi çözecek, yoksa tamiri dediği kurutmak için mi o parayı çekti?
mevcut far orjinal sanayideki adam da baktı söküp kenarlarına silikon sıkıyorlar sanayideki ustalar da tuhaf her birisi birşey diyor kimisi birşey olmaz bu şekilde bin diyor. herkes farklı birşey dyor..

valla şimdi orjinal far baktım mako marka 4.500 - 5000 tl arası orjinali yan sanayi 2.500 TL tamirine adam 3000 tl istiyor enteresan ???
Abi bende lada var, yedek parçası ucuz hemen her usta hakim arabaya. Lambalardan birini değiştirirken lamba soketini takmayı becemedim, dedimki farı sökeyim komple belki modlama da yaparım. Farı üstten 2 vida alttan 1 vida civatayla alıyoruz. Alttaki o bir
Tane civata için arabayı askıya alıp tamponu söküp radyatörü yana çekmek falan gerekiyornuş. Orda biraz hak verdim adamlara :) evet bazen abartıyorlar ama o konuda belirsizlil çok.

Saçmasapan far tasarımı var arabalarda.(aşırı girinti çıkıntı)
Sorsan plastik dayanımını arttırmak için derler.
Ama gerçek sebebi kopyalama masrafını arttırmak için.:)

Forum istatistikleri

Konular
8,977
Üyeler
3,625
Son üye
U2Gb

Son kaynaklar

Back