FreeCAD, BIM eklentisi işinize yarayabilir.Bana çok lazım olan bir özellik, ve çok da talep edilen bir özellik var hala eklenmemiş. Mesela 40x60x2 mm kutu profil ile bir bina iskeleti yapacaksın. Kutu profili bir kere tanımlayıp, sonra değişik ölçülerde "yapılandırmalar" oluşturulamıyor. Her uzunluktaki kutu profili ayrı bir "part" olarak eklemek gerekiyor. Bazıları değişik çözümler sunmuş ama hepsi karmaşık işlemler gerektiriyor, işlemlerin doğasını da anlamak zor.
Bu özellik benim bildiğim bütün ticari katı modelleme yazılımlarında var (Alibre Design, Fusion 360, SolidWorks). Ama işte artık bunlarda uzaklaşıp kendimi FreeCad'e alıştırmaya çalışıyorum.
Sanırım aradığın budur: https://wiki.freecad.org/Manual:Using_spreadsheetsBana çok lazım olan bir özellik, ve çok da talep edilen bir özellik var hala eklenmemiş. Mesela 40x60x2 mm kutu profil ile bir bina iskeleti yapacaksın. Kutu profili bir kere tanımlayıp, sonra değişik ölçülerde "yapılandırmalar" oluşturulamıyor. Her uzunluktaki kutu profili ayrı bir "part" olarak eklemek gerekiyor. Bazıları değişik çözümler sunmuş ama hepsi karmaşık işlemler gerektiriyor, işlemlerin doğasını da anlamak zor.
Bu özellik benim bildiğim bütün ticari katı modelleme yazılımlarında var (Alibre Design, Fusion 360, SolidWorks). Ama işte artık bunlarda uzaklaşıp kendimi FreeCad'e alıştırmaya çalışıyorum.