Garip bir gazaltı kaynak makinesi.

Aranan özellik nedir - dairesel kaynak adaptörü mü yoksa TIG makinasının kendisi?
Metal kalınlığı, metal cinsi (video'da paslanmaz) çalışma sıklığı, kaynak kalitesi ve s. değişkenler var.

Aliexpress'te ince boru için olanının fiyatı 6000 Avroya yakın. Türk gümrüğünün öpücüğü ile beraber 10000 Avroya çıkar.

Eğer ihalede şart koşulan birşey değil ise, boruyu çeviren bir aparat alıp elle kaynak yapmak daha mantıklı olur bence.

Aranan özellik nedir - dairesel kaynak adaptörü mü yoksa TIG makinasının kendisi?
Metal kalınlığı, metal cinsi (video'da paslanmaz) çalışma sıklığı, kaynak kalitesi ve s. değişkenler var.
Paslanmaz borular için gerekli daha ziyade.
Tıg kaynak makinamız zaten war.
Boru muhtelif çaplarda olabiliyor.
Dolayısıyla esnek bir aparat lazım.

Paslanmaz borular için gerekli daha ziyade.
Tıg kaynak makinamız zaten war.
Boru muhtelif çaplarda olabiliyor.
Dolayısıyla esnek bir aparat lazım.
Video'ya dair anlayamadığım noktalar:
- paslanmazda renk değişikliğini göremedim. Normalde oluyor. Belki kaynattıktan sonra üzerinden polisaj yapmışlar.Veya yandakı alüminyum destek yanakları yeterince argon seviyesinin sağlanmasında yardımcı olmuş
- kaynak füzyon (dolgu/tel malzemesiz) yöntemiyle yapılmamış, borunun kaynak yeri dolu. Genellikle dolgu telleri üstten verilir yerçekiminden etkilenmemeleri için ama video'da üstten tel feeder'i göremedim.
- boruyu nasıl çeviriyorlar belli değil. Belki aletin altında bir şeyler var, belki elle çevirmişler veya yanaklar dönüyor.
- uzun eşit boyutlarda olmayan borular kaynatılınca alüminyum çenelere aşırı yük düşer, fazla dayanamazlar.
Belki güzel gözüksün diye biraz kurnazlık yapmışlar.

Bu adaptörler genellikle sipariş üzerine yapılır. Belki hazırı var, benim gözümden kaçmış olabilir. Dikey döner kaynak tablaları daha yaygın.
Sanayide mühtemelen bulunur bir çözüm.
Uygun bir şey bulunamazsa yardımcı oluruz, daha önce tig otomasyon yapmışlığım var. İşlerim biraz yoğun olduğundan zaman veremiyorum.

Video'ya dair anlayamadığım noktalar:
- paslanmazda renk değişikliğini göremedim. Normalde oluyor. Belki kaynattıktan sonra üzerinden polisaj yapmışlar.Veya yandakı alüminyum destek yanakları yeterince argon seviyesinin sağlanmasında yardımcı olmuş
- kaynak füzyon (dolgu/tel malzemesiz) yöntemiyle yapılmamış, borunun kaynak yeri dolu. Genellikle dolgu telleri üstten verilir yerçekiminden etkilenmemeleri için ama video'da üstten tel feeder'i göremedim.
- boruyu nasıl çeviriyorlar belli değil. Belki aletin altında bir şeyler var, belki elle çevirmişler veya yanaklar dönüyor.
- uzun eşit boyutlarda olmayan borular kaynatılınca alüminyum çenelere aşırı yük düşer, fazla dayanamazlar.
Belki güzel gözüksün diye biraz kurnazlık yapmışlar.

Bu adaptörler genellikle sipariş üzerine yapılır. Belki hazırı var, benim gözümden kaçmış olabilir. Dikey döner kaynak tablaları daha yaygın.
Sanayide mühtemelen bulunur bir çözüm.
Uygun bir şey bulunamazsa yardımcı oluruz, daha önce tig otomasyon yapmışlığım var. İşlerim biraz yoğun olduğundan zaman veremiyorum.
Başka vidyolarda war. Bazılarında rahat gözlemleyebilirsin.
Boru sabit.
Zaten kafa karıştıranda tel beslemsini nasıl halletmişlerde 4 bir tarafını böyle doldurabiliyor.
Alttan gelen borudan gaz elektirik hatta tel besleme yapılıyor gibi.

Zaten kafa karıştıranda tel beslemsini nasıl halletmişlerde 4 bir tarafını böyle doldurabiliyor.
doldurulması zor olmamalı. akım, tel besleme hızı, ve hareket hızı doğru ayarlanınca kaynak her zaman güzel çıkar.
Çok gerektiğinde kafaya kaynakçının yaptığı hareketleri de uygularlar.
Boru sabitse kaynak kafası ve tel çıkışını boşluksuz oturmuş tekerlikli arabayla boru etrafında gezdiriyorlar belki.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,000
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back