(Şaka yahu gıcıklık olsun )
Bu muhtemelen baya durumu iyileştirecek. Ama gene olmazsa son olarak bilyalı somun ve mili deneyeceğim. O da olmadı bunu tamamen dağıtacağım, şaseyi çöpe atıp geri kalan malzemeleri başka bir CNC projesi için saklayacağım
Abi sizin çöp nerde?
Sensör metal tablanızın yüksekliğini ölçecek, camın değil. Enderdeki gibi tabla ortası aşağı doğru bombeliyse sıkıntı çıkartacak çünkü cam/ayna bombeli olmayacak. Bunu kullacaksanız camın üstüne ya da tablanın üstüne bir yay çeliği kestirin derim.
Bana yine çok mantıklı gelmiyor hocam. Gruplarda kullananlar memnun ama benim havsalam almıyor. Tablanın sensöre uzaklığı farklı, camın sensöre uzaklığı sabit, offset sabit. Bilemedim.
4429 eklentisine bak
Alüminyum tablanın ortası genelde yukarıya doğru bombeli olur. Çünkü dört kenarından ayar vermek adına aşağı doğru kastırırız. En azından benim yazıcım için durum bu.
Altında hocam.
Aldığın sensör ile aynı fiziksel tipte reflektif sensör var. parlak bir yüzeyden yansıma esasına göre çalışıyor. Üzerinde algılama hassasiyet ayarı var. Sende de ayna olduğu için güzel bir çözüm olabilir ancak hassasiyetlerini bilmiyorum...
https://www.google.com/search?q=telemechanic+reflektif+sensör&tbm=isch&ved=2ahUKEwia4Onl56fqAhUL8uAKHcHFDqEQ2-cCegQIABAA&oq=telemechanic+reflektif+sensör&gs_lcp=CgNpbWcQA1DhMVioRWC-R2gAcAB4AIABpAGIAZYPkgEEMC4xM5gBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1n&sclient=img&ei=-Uf6Xtr_DIvkgwfBi7uICg&bih=625&biw=1366#imgrc=GjtTsTgZ2g6qnM