Gönderdiğiniz bir videoda x ekseni için de servoyu kullanıyor diye görmüştüm. Ondan hiç konusunu açmadım. Hocam bltouchın yanına capricorn, pin 27 modülü de almam gerekiyordu. Onun için hepsini topluca çinden aldım.
Benim ender 3 pro da 3 tane soket girişi var ve sadece biri kullanılıyor. Boştakilerden ihtiyaç olan pinler kullanılamaz mı?Benim enderde hiçbiri olmadığı için gücü ekran kablosunu sıyırarak alıyorsunuz normalde. Boşta pin yok çünkü. İletişimi de yine z endstopu söküp yapıcam. Ama adamlar araya bypass olarak pin27 modülünü üretmişler. Orijinalliği bozulmasın diye onu satın almak zorunda kaldım. Kablo sıyırma olayı olunca kanım çekiliyor. Hiç hoşuma gitmiyor. Gözüm görmese de aklım hep orada kalıyor.
Hocam servoyu iptal etsen?
Fikir olarak switch i Z aksamına sabit bağla, Bu durumda sıfırlama sırasında önce nozzle tablaya çarpacak. bu durumuda önlemek için tabla üzerinde ölçüsü düzgün bir sıfırlama aparatı kullansan. Z aşağı inince switch kütüğe çarpacak ancak nozzle hala havada kalacak gibi...
Peki bu ender'de Z sıfırlamasını nasıl hatırlıyor makina? Mesela Z sıfırlama yaptın kağıt ile ve bu belli bir MUTLAK Z pozisyonuna karşılık geliyor. Sonra makinayı kapatıp açtın. O Z pozisyonuna nasıl gidiyor? Endstop'a göre gidiyor desem, o zaman zaten o endstop çok hassas olması lazım ve Z probuna falan gerek yok Git endstop'a sonra da belli bir adım ilerle
Benim ender 3 pro da 3 tane soket girişi var ve sadece biri kullanılıyor. Boştakilerden ihtiyaç olan pinler kullanılamaz mı?
Hocam servoyu iptal etsen?
Fikir olarak switch i Z aksamına sabit bağla, Bu durumda sıfırlama sırasında önce nozzle tablaya çarpacak. bu durumuda önlemek için tabla üzerinde ölçüsü düzgün bir sıfırlama aparatı kullansan. Z aşağı inince switch kütüğe çarpacak ancak nozzle hala havada kalacak gibi...
Senin kart da değişikmiş. Benimkinde çip yok. Dokme çip var 3 tane.Hatırlamıyor sadece endstop var. Bir autohome yapıp video atarım olmazsa.
Benim kartımda yok maalesef. Benimkisi pro sürümü değil ama sizde de olmaması lazım. Benimki v1.1.4 sizin makinede de v1.1.5 olması lazım. Ama yaklaşık 2 senelik bir makine bendeki. Teknolojisi eskidi. Sadece fotoğrafta görülen fan soketi boşta. O fan anakartı soğutan fana güç aktaran soketti ama ben onu iptal ettim.
4407 eklentisine bak
Aynen demek istediğim budur, servo kolu 5cm ise kolu iptal et, 5cm lik mastar parça koy tablaya...Hmm aslında şu denenebilir: Küçük bir mastar bloğunu koyacaksın tablaya ve Z sıfırlama yaparken uygun yerde olmasını sağlayacaksın (yani blok sabit olarak tablaya mote edilmiş olmayacak). Bir kere sıfırlama yapıldıktan sonra da alacaksın bloğu oradan Bunu da deneyeyim bakalım.
Senin kart da değişikmiş. Benimkinde çip yok. Dokme çip var 3 tane.
Senin kartla arasında baya fark var. İşkillendim şimdi. Bana klon filan satmış olmasınlar?
Ben bu kartda sadece exp3 soketini kullanıyorum. Diğer ikisi boşta.
4408 eklentisine bak
Hakikaten servo mu var 3d printerda? Stepper değil gerçek servo?
Şuan çok utandım yav. Normalde bunun anakart olmadığını anlamam lazım dı. Düşünmeden onun anakart olduğuna inandırmışım kendimi.Aaaa bu anakart değil. Ekrandan oraya kablo çekemem. Dışarıdaki ekran kablosu bile gözüme batıyor. Hem switchden gelen hem pin27den gelen kabloları kablo çorabından direkt hotende çıkartıcam bakalım. Gelirse.
Şuan çok utandım yav. Normalde bunun anakart olmadığını anlamam lazım dı. Düşünmeden onun anakart olduğuna inandırmışım kendimi.
Hakikaten servo mu var 3d printerda? Stepper değil gerçek servo?