Genel Olarak Elektronik Kart Tamiri Hak.

Emir ÖZKAN

Yeni Üye
Merhabalar ben Emir,

Okulda öğrendiğim bilgiler sadece teoride kalmaması ve bu teorik bilgileri herhangi bir şekilde pratiğe dökmek için uğraşlar vermekteyim. Elimde olan imkanlar doğrultusunda elektronik kart tamiri üzerine yoğunlaşıyorum. Elektronik-1 ve Sayısal Elektronik bilgim var ve temel elektronik pratiği için gerekli olan pratik beceriler var elimde. Bu forumda yazdığım ilk mesaj ve açtığım ilk konu başlığı olacak. Yazıyı okuyan kişiden arzım şudur: Gerek konu başlığı hakkında, gerekse konu başlığı dışında pratik becerilerimi artırabileceğim uygulamalar arıyorum. Bu yaptığım uygulamaları raporlayıp açık kaynak olarak GitHub, YouTube vb. sosyal platformlarda açık kaynak olarak paylaşacağım. Dolayısıyla burada arz etmiş olduğum bilgi gerek ben gerekse diğer benim gibi kişilere ışık olacaktır.

"Biraz", "resmi" yazdım bu yazıyı çünkü; bu forumun sohbet anlayışı nasıldır pek bilmiyorum. Ve evet forumda olan diğer yazıları okumadım.

Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Foruma hoş geldin. Eğer birçok tamircinin yaptığı gibi, dedektiflik ve istatistik usulü tamir yapacaksan, kendini geliştirmenin en iyi yolu bol bol tamir yapmak. Ama devreyi analiz ederek, anlayarak tamir yapmak istiyorsan, o zaman üniversitelerin elektronik bölümlerinde okutulan dersleri kendi zamanında alman ve öğrenmen lazım. Sıfırdan projeler yapmak da bu öğrenimin bir parçası. Önce başkalarının yaptığı projeyi sıfırdan kendin yaparsın, bunlarda belli bir başarı yakaladıktan sonra da kendin sıfırdan proje tasarlarsın.

Öğrenmenin sonu yok, ama öğrenmeye devam etmek için motivasyon lazım. O yüzden kendine bir proje bul ve o projeyi yapmak için kolları sıva. Projenin tamamlanması önemli değil, burada önemli olan sürecin kendisi.

Foruma hoş geldin. Eğer birçok tamircinin yaptığı gibi, dedektiflik ve istatistik usulü tamir yapacaksan, kendini geliştirmenin en iyi yolu bol bol tamir yapmak. Ama devreyi analiz ederek, anlayarak tamir yapmak istiyorsan, o zaman üniversitelerin elektronik bölümlerinde okutulan dersleri kendi zamanında alman ve öğrenmen lazım. Sıfırdan projeler yapmak da bu öğrenimin bir parçası. Önce başkalarının yaptığı projeyi sıfırdan kendin yaparsın, bunlarda belli bir başarı yakaladıktan sonra da kendin sıfırdan proje tasarlarsın.

Öğrenmenin sonu yok, ama öğrenmeye devam etmek için motivasyon lazım. O yüzden kendine bir proje bul ve o projeyi yapmak için kolları sıva. Projenin tamamlanması önemli değil, burada önemli olan sürecin kendisi.
Soruma geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz cevap benim için çok değerlidir. Halihazırda lise ve önlisans seviyesinde mekatronik ve elektronik bilgim vardır.

Yapmak istediğim projelerim vardır; gerek analog elektronik, gerek sayısal elektronik gerekse RF. Ve başkalarının yapmış olduğu açık-kaynak projeleri gerçek hayatta yapmakta isterim.

Ve dediğiniz gibi: "Öğrenmenin sonu yok". Yapacak olduğum ve mekatronik.org ile alakalı açık-kaynak projeleri, bu forumda paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Forum istatistikleri

Konular
8,761
Üyeler
3,509
Son üye
kraken

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back