Gündüz çalışacak hoparlör sistemi

ke58

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar köydeki evimde kurtlar için bir sistem yapmak istiyorum gece bekçimiz var ama gündüzde kurttur domuzdur hayvanlar geliyor bu hayvanları kaçıracak bir ses çalmak istiyorum sabah gün ışığıyla başlayacak akşam hava kararınca susacak tek ses oynatacak basit bir sistem yapmak istiyorum 12volt çıkış alabiliyorum aküm var yapay zeka ile görüştüm

Malzeme Listesi​

1. ISD1820 ses kayıt/oynatma modülü (dahili küçük hoparlörlü tip tercih et) – 1 adet
  2. NPN transistör (BC547, 2N2222 veya eşdeğeri) – 1 adet
  3. LDR (ışık sensörü) – 1 adet
  4. 10 kΩ direnç (LDR ile voltaj bölücü için) – 1 adet
  5. 1 kΩ direnç (transistör base hattı için) – 1 adet
  6. Step-Down (Buck) regülatör modülü, LM2596 (12V → 5V için) – 1 adet
  7. Hoparlör (ISD1820’nin kendi küçük hoparlörü var ama dış mekânda yeterli olmaz; 8Ω 3-5W suya dayanıklı bir hoparlör önerilir) – 1 adet
  8. 12V güç kaynağı (sende mevcut olduğunu söyledin) – 1 adet
  9. Bağlantı kabloları (Dupont kablo veya lehim için kablo) – yeterli miktarda
  10. Lehim + lehimleme ekipmanı (kalıcı montaj için)
  11. Kutu / muhafaza (su geçirmez, dış mekâna uygun, hoparlör için delikli kısım) – 1 adet
  12. (Opsiyonel) 100–470 µF kondansatör (5V hattını filtrelemek için)

Bu listeyle kurulum şöyle olacak:

• 12V kaynağını → Buck ile 5V’a düşür → ISD1820 besle.
  • LDR + direnç → ışık algılama.
  • Transistör → LDR bilgisini alıp ISD1820’nin PLAYL pinini tetikleyecek.

böyle bir öneride bulundu fikri olan yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok makbule geçer

Tüm hepsi hazır modüller olarak satılıyor. Delikli Pertinaks ile kolayca yapılabilir. Sadece LDR için güzel bir saklama düzeneği gerekli.

LM2596 , ISD1820 diğerleri zaten elektronik malzeme delikli pertinaks ile bu malzemeleri uygun şekilde yerleştireceksin.

1759155314695.png

Doğrumudur hocam bir yanlışım varmı eklemem gereken bir şey ?

Konu dışı bir şey merak ettim neden kangal tarzı bir köpek beslemiyorsunuz? Orada yaşamıyor musunuz?

• Haha
Reactions: clc

Forum istatistikleri

Konular
8,320
Üyeler
3,301
Son üye
ke58

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back