czorgormez
Temporary user
uğraşanlar bilir abs ile geniş parçaları basmak beladır. bir yerinden tabladan kalkar, eğilir, bükülür. bunu aşmak için kapalı kasa yazıcı, hazne ısıtıcı, tablaya sürülen yapışkanlar vs. bir sürü uğraş verilir ama o parça gene de tabladan kalkar. gene böyle bir parça ile uğraşırken tabladan kalkan parçanın rijitliğine bakınca o parçayı herhangi bir yapıştırıcı veya ısıtma ile tablada düz tutmanın imkanı olmadığını fark ettim. buradan mantıkla parçanın bükülme sebebi içerideki yapısal desenler. bu desenler doğrusal oldukça biriken iç stres ne yaparsak yapalım parçayı bir yöne bükecek.
groid infill deseni bu işe çok güzel çözüm oluyor. biriken çekme stresini tüm parçaya eşit dağıtarak hatta çoğu kısmını kendi esneyerek telafi ederek bu sorunu engelliyor. bir çok deneme sonucu tabla ve nozzle ısısını fazla arttırmadan (90 / 250 derece) arka arkaya çok sağlıklı tabladan kalkmayan hiçbir eksende warping sorunu yaşamayan baskılar alabildim.
groid infill deseni bu işe çok güzel çözüm oluyor. biriken çekme stresini tüm parçaya eşit dağıtarak hatta çoğu kısmını kendi esneyerek telafi ederek bu sorunu engelliyor. bir çok deneme sonucu tabla ve nozzle ısısını fazla arttırmadan (90 / 250 derece) arka arkaya çok sağlıklı tabladan kalkmayan hiçbir eksende warping sorunu yaşamayan baskılar alabildim.