Hantek dso2c10 hack ile dso2d15 yapma

DSO2C10 da dikey rotary enkodere basınca "ince ayar" moduna giriyor mu?

Normalde dikey kademe 1, 2, 5 diye gider. Eğer rotary'de buton varsa çok daha ince adımlarla değiştirilebiliyor olabilir. Varsa faydalı bir özellik.

Ama ekran kenarındaki menüden değiştirilebiliyor. Div seçeneğinde coarse-fine diye ayar var.
Bundaki kanal başına ayrı encoder olması kullanımı kolaylaştırıyor. Siglente göre kullanımı daha kolay diğer yönlerden de. Hantekte menüler arasında kaybolmuyorsun. İstediğin ayara daha çabuk erişiyorsun. Daha basit olmasının avantajları da var bu bakımdan. AWG'si ile beraber paranın alabileceği en fiyat/perfomans cihaz olabilir atölye için.

Hack işlemi ne işe yarıyor ondan bahsedeyim benim cihazım en ucuz olan model 100mhx ve sinyal jeneratörü yok bu hack işlemi ile cihaz 150mhz oluyor ve en önemlisi 25mhzlik sinyal jeneratörü de aktif oluyor
Merhaba...
Sorunsuz çözümlediğinize sevindim. İyi günlerde kullanın...
Ana kartın üretim tarihi nedir, yazabilir misiniz lütfen?

Aynı şeyi bende yaptım ve gayret stabil çalışıyor. + Olarak alüminyum soğutucu ile ısı sorununun önüne bir tık geçmiştim.

Üretim tarihinden ziyade ana kart üzerinde bulunan malzemelerin tam olması önemli. Eğer satın alacaksanız biraz risk işi tabii.
DSO2D15 yazıyorsa tüm bileşenlerin yerli yerinde olacağını düşündüm. Yükseltme yaparsam mutlaka fan ve soğutucu ile ilgili bileşenleri destekleyeceğim...
Üretim tarihini ya da seri numarasını ve nereden aldığınızı paylaşabilir misiniz rica etsem?..
Teşekkürler...

Son düzenleme:
DSO2D15 yazıyorsa tüm bileşenlerin yerli yerinde olacağını düşündüm. Yükseltme yaparsam mutlaka fan ve soğutucu ile ilgili bileşenleri destekleyeceğim...
Üretim tarihini ya da seri numarasını ve nereden aldığınızı paylaşabilir misiniz rica etsem?..
Teşekkürler...
Size yardım edebilecek bir video atayım:

Size yardım edebilecek bir video atayım:
Teşekkür ederim. Neredeyse YouTube'daki ilgili tüm videoları izledim. Bana gönderdiğiniz videoda da söylendiği gibi bazılarında çipler eksik olabiliyormuş. Emin olmak için sizleri rahatsız ettim. Burada izlediğim kadarıyla da en son yükseltmeyi de siz yapmışsınız.

Teşekkür ederim. Neredeyse YouTube'daki ilgili tüm videoları izledim. Bana gönderdiğiniz videoda da söylendiği gibi bazılarında çipler eksik olabiliyormuş. Emin olmak için sizleri rahatsız ettim. Burada izlediğim kadarıyla da en son yükseltmeyi de siz yapmışsınız.
Evet en son yükseltmeyi ben yapmış olabilirim. :D Seri no üretim nosundan daha önemli olan bu komponentler. Bunlar tam olunca bu işlem yapılabiliyor. İlk geldiğinde cihaz çalışıyor mu diye hemen bakıp daha sonra içini açmıştım :D

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,229
Üyeler
2,921
Son üye
windowsxp

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back