Fikrimi zaten ilk mesajımda dile getirdim ve konuyu uzatma niyetim yok. Fakat bunu yazınca sen açıklamak gerekiyor.
İllegal tutumlar hakkında söylediklerimi somut olaylar üzerinden dile getiriyorum; bu yüzden işlemler IP gibi kayıtlarla sabit. Standart kullanıcılar bu hareketleri göremez, bu bilgiler de resmi olmayan kurum ya da kişilerle paylaşılamaz. Dolayısıyla, olayın münferit olup olmadığını söylemek oldukça iddialı olur.
Eğer olay sadece fatura meselesi olsaydı ve firma "Süreci yönetemedik ama telafi etmek için elimizden geleni yaptık" deseydi, o gün çıkar, özür dilerdim.
Bunun dışında, forumda dile getirmediğim konularıda göz önünde bulundurarak firmanın olayları ele alış biçimini değerlendiriyorum.
Her konuya değinmiyorum diye, konuştuğum konulara hakim olmadığımı nereden çıkarıyorsun?
Açıklığa kavuşturayım: Herhangi bir firmayı özel olarak yıpratma gibi bir niyetim yok. Hatta işini düzgün yapan bir firmayı yıpratmamak için çaba göstermem, zaman zaman (özellikle bu tarz konularda) TDS Mühendislik ile özel bir bağım varmış gibi algılanabiliyor. Ancak böyle bir bağım da olmadığını bu vesileyle belirtmek isterim. Ben de herkes gibi bir müşteriyim; ararım, fiyat alırım, işime gelirse sipariş ederim. Çoğu zaman pazarlık bile yapmam. Onlarda parayı ne zaman göndereceksin demez. Aldığım ürünlerin hepsi faturalı, özel bir indirim almadığım da sabit. Güvene dayalı normal bir ticaretimiz var. Bi çay kahve içmeyi arzulasak da telefon dışında görüşmüşlüğümüz bile yok. Sadece aldığım hizmetten memnunum.
Yanılıyor olabilirim, ancak bildiğim kadarıyla Partner Elektronik ile Kami Teknoloji, öz abi kardeşe ait iki farklı firma. Partner Elektronik'ten de bir defa alışveriş yaptım ve herhangi bir memnuniyetsizliğim olmadı. Bunu da forumda her fırsatta dile getiriyorum.
Yani kimseye karşı özel bir tavrım yok.
Bir ihtiyacı A kişisi getirmezse B kişisi getirir. Kimse bu ürünleri bize faydalı olsun diye getirmiyor. İşini yapar parasını kazanır. Yıpratmamak adına toleranslı davranılabilir ama toplum düzenini bozacak hareketlere katlanmak zorunda değiliz.
Konu başlığı belli; iki firma arasında bir tercih yapılmak isteniyor. Somut olayları paylaşıyorum. Aynı noktadan bakıyoruz ama farklı bilgilere sahibiz. Bu sebeple konuyu dağıtmadan,
@semih_s @Haze @czorgormez arkadaşlar gibi herkes kendi deneyimlerini paylaşırsa daha verimli olur.