çok güzel bir proje ama bir okadarda derin bilgi birikimine ihtiyaç var ki sayamıyorum hepsini
ablam beni geberticek uyucam yine dükkanda
Karganın sesi diğer kuşlardan bariz şekilde kalındır .Bu sese ayarlanmış hassas mkrofonlu basit sistemler bahçenin uygun yerlerine monte edilir
Ancak karga, en kurnaz canlılardan birisidir; bir sonraki gelişinde ses çıkarmaz.
Bunlar yaramaz yav
Bunların tek yaptığı şey şu: Bir arazi alanını GPS koordinatları bazında tanımlıyorsun, bu dron da bu koordinatlarda sürekli volta atıyor.
Aslında bana da en zor gelen yer burasıydı
Belirlediğimiz koordinatlar içinde doğu-batı, kuzey-güney, yükseklik sürekli bir uçuş gerektirir; çünkü biz kargayı kovunca tarla faresi gelir.
Onu kovunca başka bir şey gelir; ekosisteme göre bunu tabii daha iyi bilenler vardır, ben örnek olarak söyledim.
Hem kesinti olmaması için hem de bakım esnasında "tarlamızda
" iki drone, iki Jetson Nano ve bir tablet gereklidir.
Tablet uygulaması ile nanoları drone 1 ve drone 2 diye adlandırıp, doğu-batı, kuzey-güney koordinatları ile tarayı belirleriz.
Belirlediğimiz koordinatlar içinde otonom uçuş algoritması ile sürekli devriye gezen dronelarımız olur.
Diğer şarjdayken ya da arıza durumunda da çok işe yarar; sonuçta elektronik bozulmaya elverişlidir.
Yüksekliğini belirleme ve yükseklik giriş işlemleri tablet üzerinden yapılabilir; tabii ki bu düz araziler için geçerlidir.
Kontrol ekranı olarak düşünebiliriz; tablet hem işlediği görüntüyü gösterecek hem de daha fazlasını sağlayacaktır.
Bunlara ek olarak projede
-güvenli iletişim
-kullanıcıların droneları manuel olarak kontrol etmelerine olanak tanıyan bir mod eklemek de faydalı olabilir.
-Dronelerin taşıma kapasitesi, batarya ömrü, kameraları ve diğer sensörleri düşünmek önemlidir.(bunu siz yaparsınız tabiki bana zor) Belki de daha gelişmiş sensörler veya kameralar eklemek, veri toplama yeteneklerini artırabilir.
-toplanan verileri bir servera kaydetmek gerekli olabilir ileride kargaların hareketleri hakkında bu bilgiler analiz edilebilir
-daha gelişmiş düşünürsek devriye ve kovma işlemini 4 farklı drone üzrerinden yapabiliriz tabi bu durum tamamen duygusal.