S serkan_48 Kıdemli Üye Katılım 16 Ocak 2019 Mesajlar 1,982 9 Haziran 2024 #1 Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımın kullandığı bir akıllı kutu arızalanmış. Bir umut yapılabilirmi diye benden bakmamı rica etti. Cihazımız bu.
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımın kullandığı bir akıllı kutu arızalanmış. Bir umut yapılabilirmi diye benden bakmamı rica etti. Cihazımız bu.
S serkan_48 Kıdemli Üye Katılım 16 Ocak 2019 Mesajlar 1,982 9 Haziran 2024 #2 İlk baktığımda enerji verdiğimde hiç görüntü gelmiyor. enerji beslemesini ölçünce giriş besleme kısa devre görünüyor. Genel ölçümde her yerde kosa devre görünüyor. Bir bilene danışayım dedim. Umudum smd bir kapasitör kısa devre olmuştur diye bekliyorum.
İlk baktığımda enerji verdiğimde hiç görüntü gelmiyor. enerji beslemesini ölçünce giriş besleme kısa devre görünüyor. Genel ölçümde her yerde kosa devre görünüyor. Bir bilene danışayım dedim. Umudum smd bir kapasitör kısa devre olmuştur diye bekliyorum.
S serkan_48 Kıdemli Üye Katılım 16 Ocak 2019 Mesajlar 1,982 9 Haziran 2024 #3 Cpu 140°C ye çıkınca daha fazla beklemenin gerekmediğini düşünüp adaptörü fişini çektim. Benim gözler iyi görmüyor. Şu ısınan nedir diye bakayım dedim. Üzeri güzel kazınmış. Bu tamir maceramızın da sonuna çok hızlı geldim.
Cpu 140°C ye çıkınca daha fazla beklemenin gerekmediğini düşünüp adaptörü fişini çektim. Benim gözler iyi görmüyor. Şu ısınan nedir diye bakayım dedim. Üzeri güzel kazınmış. Bu tamir maceramızın da sonuna çok hızlı geldim.
C ckocagil Kıdemli Üye Katılım 24 Aralık 2019 Mesajlar 1,005 10 Haziran 2024 #4 Üstü kazınmış olan şey RK3229 SoC olmalı.
S serkan_48 Kıdemli Üye Katılım 16 Ocak 2019 Mesajlar 1,982 10 Haziran 2024 #5 Bu markanın bu model ve x1 modeli aynı görünüyor. Özellikleri şu şekilde. Chipset allwinner h313 Cpu ise cortex a53 Uğraşmaya değer mi? Yada şöyle sorayım bu parçayı değiştirmek için yenisi gelince programlama gerekecek değilmi?
Bu markanın bu model ve x1 modeli aynı görünüyor. Özellikleri şu şekilde. Chipset allwinner h313 Cpu ise cortex a53 Uğraşmaya değer mi? Yada şöyle sorayım bu parçayı değiştirmek için yenisi gelince programlama gerekecek değilmi?
C ckocagil Kıdemli Üye Katılım 24 Aralık 2019 Mesajlar 1,005 10 Haziran 2024 #6 Haklısınız PCB üzerinde H313 yazdığına göre bunda o çip olmalı. Aliexpress fiyatları aşırı yüksek değil, vergi dahil 20-30 dolar gibi. Çipi getirteceksiniz değiştireceksiniz bir de BGA falan çok uğraştırır.
Haklısınız PCB üzerinde H313 yazdığına göre bunda o çip olmalı. Aliexpress fiyatları aşırı yüksek değil, vergi dahil 20-30 dolar gibi. Çipi getirteceksiniz değiştireceksiniz bir de BGA falan çok uğraştırır.