Trafo çıkışından demonte devreye besleme için 1.5mm2 kablo ile çıkardık, güç kaynağı devresinden çıkış için kaçlık kablo gerek?1.5 mm2 yeterli olur. Aslında güç kaynağına bağlayacağın kablolarda dikkat etmen gerekiyor bu konuya.
Standart trafo.Toroidse muhtemelen kendileri o uçları uygun kablo ile yapmışlardır.
Maksimum 3 amper alacağına göre oda 1.5mm2 olur.Trafo çıkışından demonte devreye besleme için 1.5mm2 kablo ile çıkardık, güç kaynağı devresinden çıkış için kaçlık kablo gerek?
Diyelim başka bir projede 7A çıkış alacağım, ilerisini de düşünüyorum ?Maksimum 3 amper alacağına göre oda 1.5mm2 olur.
Şimdilik şunu alsam yeter mi fazla mı gelir?Çıkışa bağlayacağın kablo uygulamaya göre seçilecek. Eğer yük güç kaynağından 20 m uzakta ise ona göre kablo lazım. Eğer yük uçlarındaki voltajda çok sıkı regülasyon istiyorsan daha farklı tedbir lazım. Tecrübeyle anlayacaksın ne yapman gerektiğini. Ben yeri geliyor 1 m boyunda 0.25 mm2 kablo kullanıyorum, yeri geliyor 2.5 mm2 kablo kullanıyorum.
Çok kalın. Devrenin klemenslerine girmez.Şimdilik şunu alsam yeter mi fazla mı gelir?
https://www.motorobit.com/10-awg-silikon-kablo-kirmizi-1-metre
Çok kalın. Devrenin klemenslerine girmez.
Ben bunu benim 60V 20A SMPS'den Guc Kaynagina (RD6018) tasimak icin kullandim ( 14AWG )Peki şu:
16 AWG Silikon Kablo Kırmızı - 1 Metre Silikon & Cam Elyaf Kablolar Motorobit - Motorobit.com
16 AWG Silikon Kablo Kırmızı - 1 Metre Silikon & Cam Elyaf Kablolar 16 AWG Silikon Kablo Kırmızı - 1 MetreSon derece esnek ve yumuşaktır ve yüksek tel sayısına sahiptir, bu da kısıtlayıcı ve kompakt alanlarda kullanım için harika olduğu anlamına gelir. Hemen hemen her uygulamaya uyacak şekilde çok çwww.motorobit.com
1m 13AWG, 1m 15AWG al.Peki şu:
16 AWG Silikon Kablo Kırmızı - 1 Metre Silikon & Cam Elyaf Kablolar Motorobit - Motorobit.com
16 AWG Silikon Kablo Kırmızı - 1 Metre Silikon & Cam Elyaf Kablolar 16 AWG Silikon Kablo Kırmızı - 1 MetreSon derece esnek ve yumuşaktır ve yüksek tel sayısına sahiptir, bu da kısıtlayıcı ve kompakt alanlarda kullanım için harika olduğu anlamına gelir. Hemen hemen her uygulamaya uyacak şekilde çok çwww.motorobit.com
Bunun dışında değişik şeyleri dene. Merak etme, ne güç kaynağını nede yükü kolay kolay bozamazsın.
Cihaz arkasındaki en sağ alttaki topraklama vida yerinin toprağa bağlanma ihtiyacı var mı? Zaten topraklı prize takıyorum.
@taydin