Bu testlerin süresi var mı 5dk ya da 10dk test et yeter diyebileceğin, yoksa anlık ekranda çıkan değeri okumak yeterli mi multimetredeki gibi? Ufaktan testlere başlayayım.Tamam, şimdi bunu Korad'a bağla ve önce deneyler yaparak temel kullanımını anla. Örnek deneyler:
1) Güç kaynağını 10 V yap, akım sınırlamasını da 2 A yap. Elektronik yükü 1 A çekecek şekilde yapılandır ve çıkışı aktive et. Güç kaynağı 10 V altında 1 A vermeli.
2) Elektronik yük tekerleğini kullanarak çekilen akımı 100 mA ile 1900 mA arasında değiştir. Korad voltajının neredeyse hiç değişmediğini ve istenen akımı da sorunsuz verdiğini gör.
3) Elektronik yükü 3 A çekecek şekilde ayarla. Korad hemen CC mode girmeli ve çekilen akım 2 A de sınırlandırılmalı.
Bunun dışında değişik şeyleri dene. Merak etme, ne güç kaynağını nede yükü kolay kolay bozamazsın.
Evin sigortalarının üstünde B16 B6 B10 gibi değerler mi var yoksa C10 C6 C16 gibi değerler mi var?Elektronik masamın tüm elektriğini 10 A sigortadan alsam nasıl olur, evde ayrıca pano da odaya gelen 16A sigorta ve eve ait kaçak akım rölesi var.
Amacım masamın sigorta akımını düşük tutup kaçak olunca odanın değil masanın sigortasının atmasını sağlamak.
Olur mu?
İşin sonunda ayı ile karşılaşma olmaması iyi tabii.Süre önemli değil. İşlevi anladığın anda kapatabilirsin. Boşuna niye elektrik yakasın? Yoksa şöyle bir test mi düşünüyorsun?
Çalıştığın odanın hattı B10 olan 1. sigortadan gelmiyorsa sen odana B10 koy abi C tipi sigorta normalde ev tesisatında bulunamaz müsait bir zamanda ve maddiyatta siemens-abb-schneider ailesinden sigortalar ile değiştirebilirsin.
Müteahit kulakları çınlasın, Siemens ile değiştirmek lazım hepsini.C tipi sigorta normalde ev tesisatında bulunamaz müsait bir zamanda ve maddiyatta siemens-abb-schneider ailesinden sigortalar ile değiştirebilirsin.
Tüm Tezgahı beslemek için B serisi 10A siemens alayım madem.sen çalıştığın tezgaha B serisi sigorta koyarsan C tepki süresini tamamladan açma yapacaktır.
1994 yapımı olabilir ben bu panoya bakınca sigortayı kapattığım anda patlayacak şekilde görüyorum renklere bakarsakKeşke benim de böyle bir panom olsa ...
30525 eklentisine bak
Benimkisi duvarda bir krater. Sanki bazuka mermisi geçmiş, sonra da "hazır delik var, sigortaları koy gitsin" demişler
30524 eklentisine bak
siemens tavsiye etmem sahtesi çoook fazla var.Müteahit kulakları çınlasın, Siemens ile değiştirmek lazım hepsini.
Seninki daha kötüymüş, hatta arap saçı sanki "terzi kendi söküğünü dikemez miş" sözü tam senlik olmuşKeşke benim de böyle bir panom olsa ...
30525 eklentisine bak
Benimkisi duvarda bir krater. Sanki bazuka mermisi geçmiş, sonra da "hazır delik var, sigortaları koy gitsin" demişler
30524 eklentisine bak
Bilmem, sigorta gibi güvenli olur mu?Sigorta yerine akım korumalı priz kullanmak daha pratik olmaz mı?
o para tuzağı değil mi ya?Sigorta yerine akım korumalı priz kullanmak daha pratik olmaz mı?
Bana da öyle geliyor, sigorta daha güvenli gibi sanki.o para tuzağı değil mi ya?
varistör ve cam sigorta ikilisini akım korumalı priz olarak satıyorlar.
fazla akım geçerse 10A cam sigorta atacak, gerilim varistör modeline göre 275 örneğin geçince varistör kısa devre olup yine cam sigortasını attıracak.
Bence o prizlerin bir numarası yok 10 liraya kendin de yapabilirsin.