İçini açıp baktım versiyonlarına kadar birebir aynı, vida yerleri birebir aynı.

Ekran yüzünden değiştirmeye gerek varmı? Yan yana koyunca uyumsuzluk oluyor, biraz keyfi olacak ama.

Birde iki ünite voltaj çıkışları farklı değer veriyor.
Örnek birisi 5.0996 volt verirken diğeri 5.0101 volt gibi değerler çıkıyor. Birebir aynı değil bu fark normal olabilir.

Hiç değiştirip risk almaya gerek yok. Farklı olması "karakter" kazandırıyor diye düşün :D

Ayarlanan değerler gayet normal. Mikrovolt seviyesinde hassas voltaj ayarı istiyorsan Korad değil SMU alman lazım

1704815657002.jpeg

@coder bu kadar cihazı o yaklaşık 70 cm lik raf ve masaya'mı sığdıracaksın?
Masayı boş bırakmayı düşünüyorum @taydin üstad önerisiyle.

Karşıdaki raflar şu an 2 adet en üst kısma da bir sunta daha ekleyeceğim 3 katlı olacak.

En alt rafta 2 korad ve osiloskop kalsın diyorum.
Sağa yapacağım 3 katlı rafın alt kısmına multimetre, lcr metre ve lehim istasyonu filan koyarım heralde.

Üst taraflara da kutular ıvır zıvır gibi şeyler.

Sizler gibi tecrübeli kişilerin önerileri de çok değerli olur benim için.

@coder, nick'in sanki bir programcılık çağrıştırıyor. Program yazıyorsan, sana hem programlama hem hardware çok güzel bir proje önereceğim. Vaktim olsa kesinlikle ilk yapmak istediğim projelerden birisi.

@coder, nick'in sanki bir programcılık çağrıştırıyor. Program yazıyorsan, sana hem programlama hem hardware çok güzel bir proje önereceğim. Vaktim olsa kesinlikle ilk yapmak istediğim projelerden birisi.

Hocam ben bile merak ettim :)

Hocam ben bile merak ettim :)

Sende programcılık varsa, sen rahat yaparsın çünkü hardware tarafına hakimsin. Proje, Korad 3005D için açık kaynak firmware. İçeride Nuvoton işlemci var. Böyle bir firmware yazılsa, artık bir Arduino nano kullanarak 3005D yi 3005P ye dönüştürebiliriz

Kendi işimde 10 seneye yakın web sunucusu ( centos os ) hizmeti, 1000 e yakın civarı kurumsal müşteriye kendi sunucumda hosting hizmet verdim.
Sunucunun tüm yazılımsal ve güvenlik duvarı işlemlerini kendim yönettim. Sunucular Hollanda daki kiralık sunuculardı. Sorun yada bakım işi vs olunca openvpn ile terminalden işleri hallettim.

Bu süreçte pc bakım onarım teknik servis hizmeti de verdim.

Photoshop Illustrator gibiTasarım işlerinide kendim yaptım.

Sunucumdaki firmaların %80 i nin web sitelerinin tasarımlarını illustrator ve photoshopta kendim tasarladım.

Bu şöyle olurdu, müşterinin nasıl bir web sitesi istediğini bellirleyip, 10 sayfaysa, bu 10 sayfayı ayrı ayrı photoshop ve illustrator ile sayfa olarak tasarlayıp 10 ayrı jpeg olarak müşteriye gönderir ve değişecek yerler varsa tekrar düzeltip yollardım, onay aldıktan sonra bu tasarımların birebir aynısını HTML, CSS, ile kodlar JAVASCRİPT VE AJAX ile de etkileşim olması için ayrıca kodlar, veritabanı kaydı vs olacaksa PHP sayfası kodları ile MYSQL e veri gönderip alması için de yine kodlardım.

Birde müşteri istediği zaman sayfasına veri ekleyip çıkarmak isteyebilir, foto yazı yeni sayfa vs gibi bunun yönetici sayfalarını da html php javascript ajax ile ayrıca kodlardım.

Mysql den veri çeken ve yollatan tek bir php sayfasında 10.000 satır kod yazdığımı bilirim.

Ama emekli oldum ve işleri 6 sene önce devrettim, o zamandan beri hiç elimi sürmedim.

2 sene önce bebeğimiz oldu, şu an yaşım 52.

Sunucu yönetimi de ayrı bir zor, saldırı olur vs gece uyumazsın, sorun olur uykusuz kalırsın müşteriler arar sitem çalışmıyor mailler çalışmıyor derler cpanel güncellemesi olur sunucu çöker vs vs vs çok stresli işler anlatılmaz yaşanır.

6-7 senedir elimi sürmedim ÇOK MUTLUYUM:)

Teklifin için teşekkür ederim o zamanlar olsa düşünmeden atlardım ama artık Elektronik var ve onunla mutluyum.

Coder nickim oradan geliyor.
Bana kodlama sunucu web sitesi demeyin yeterki bıktım valla :)

Sende programcılık varsa, sen rahat yaparsın çünkü hardware tarafına hakimsin. Proje, Korad 3005D için açık kaynak firmware. İçeride Nuvoton işlemci var. Böyle bir firmware yazılsa, artık bir Arduino nano kullanarak 3005D yi 3005P ye dönüştürebiliriz
rp2040?

Tüm cihazlarımı line interactive FSP EP1500 upsten besliyorum. İçinde 2 adet Yuasa 12v 9Ah akü var.
Usb bağlantısı ile bilgisayardan akü durumu ve elektrik kesilince akü belli bir seviyeye geldiğinde sistemi kapatma vs vs ne zaman elektrik kesilmiş ya da voltaj düşmüş gibi güzel statistikleri de var.
Bazen usb bağlantısı kesiliyor kabloyu pcdeki başka usb porta takınca bağlantı yeniden kuruluyor. 2 metrelik usb kablodan şüpheleniyorum.

Üzerinde çalıştığım devreyi ayrı hattan direk 220 v hattından besleyeceğim lambalı kısa devre test prizi yaptığımda.

28709 eklentisine bak

28710 eklentisine bak
bu cihazın çıkışısinüs değildir aklınızda olsun

Hocam programcılık konusunda sıfırın azıcık üstündeyim, o konuda kendime güvenmiyorum.
Ama analog konusunda proje başlasa çok yardımcı olurum. Cihazın şemasına baya hakim oldum çünkü. Sorulara her tür cevap veririm.

Hocam programcılık konusunda sıfırın azıcık üstündeyim, o konuda kendime güvenmiyorum.
Ama analog konusunda proje başlasa çok yardımcı olurum. Cihazın şemasına baya hakim oldum çünkü. Sorulara her tür cevap veririm.

Peki dijital kontrol konusunda çalışman oldu mu hiç? Yani mesesa elimizde çok hızlı bir dsPIC var. ADC ile çıkış voltajını okuyacağız, DAC ile pass transistörü süreceğiz. Bunun dijital, discrete PID tasarımını MATLAB de yapıp uygulayabilir miyiz?

rp2040 yazık olur bu uygulama için. Arduino nano'nun tek görevi USB arabirimi sağlamak.
kaçırdın abi projeyi bitirdik biz :katil2: ;

Peki dijital kontrol konusunda çalışman oldu mu hiç? Yani mesesa elimizde çok hızlı bir dsPIC var. ADC ile çıkış voltajını okuyacağız, DAC ile pass transistörü süreceğiz. Bunun dijital, discrete PID tasarımını MATLAB de yapıp uygulayabilir miyiz?
Dac ile pass transistörü sürerseniz analogun kattığı hız avantajı gider, bandwith ciddi düşer. Ama error amplifier ı sürerseniz hala tertemiz çalışır

kaçırdın abi projeyi bitirdik biz :katil2: ;

Eğer üzerindeki kartı da atıp doğrudan rp2040 ile yapacaksan çok iyi olur tabi. Bende Nuvoton JTAG'i falan var, o yüzden ben doğrudan üzerindeki işlemciye yazarız diye düşünüyordum.. Eğer birşeyler şekillenmeye başladıysa yeni konuya geçelim bu iş için.

Dac ile pass transistörü sürerseniz analogun kattığı hız avantajı gider, bandwith ciddi düşer. Ama error amplifier ı sürerseniz hala tertemiz çalışır

Ama arada performans olarak ne kadar fark olur? İyi yazılmış bir kod ile belki 100 kHz lik bir örnekleme yapabiliriz dsPIC ile.

Hatta doğrudan PID controller entegreleri de var. Parametreleri programlıyorsun, alet gerisini hallediyor.

Eğer üzerindeki kartı da atıp doğrudan rp2040 ile yapacaksan çok iyi olur tabi. Bende Nuvoton JTAG'i falan var, o yüzden ben doğrudan üzerindeki işlemciye yazarız diye düşünüyordum.. Eğer birşeyler şekillenmeye başladıysa yeni konuya geçelim bu iş için.
Bir korad alayım, yeni konu açabiliriz, ben nuvutona bulaşmayalım derim çünkü nuvuton üstüne gidersek yaparız sorun yok ama bizimle birlikte yapmak isteyen elinde nuvuton programlayıcı olmadığı için seyirci kalacak veya cesaret edemeyecek ya elimdeki anakart da çöp olursa diye.

En iyisi kendi anakartımızı yapıp devreye almak böylelikle eski anakart muhafaza edilip olası bir sorunda eski anakart yerine gelip çalışmaya devam edebilir.

Bana mantıklı olan bu gibi geldi yine de konuşuruz üstüne

Ama arada performans olarak ne kadar fark olur? İyi yazılmış bir kod ile belki 100 kHz lik bir örnekleme yapabiliriz dsPIC ile.
DsPIC özelinde bir şey söyleyemeyeceğim çok zaman önce sadece deneme amaçlı kullanmıştım. Burada dönecek olan döngü basit olduğu için ADC izin verirse 100kHz de döner tabiki. Ama bu mesela 10MHz GBP si olan bir opamp için 40dB gain demek. Analog şekildeyken bakmak lazım o kısımda devrenin frekans tepkisine sonra karşılaştırılabilir, ama yine de error amplifier sürmek bana daha kolay gözüküyor. Tabiki bu mcu pass transistörü sürsün olayında MCU ya da en azından DAC için ground noktası çıkışın + ucu olmalı gibi.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back