@coder, nick'in sanki bir programcılık çağrıştırıyor. Program yazıyorsan, sana hem programlama hem hardware çok güzel bir proje önereceğim. Vaktim olsa kesinlikle ilk yapmak istediğim projelerden birisi.
Kendi işimde 10 seneye yakın web sunucusu ( centos os ) hizmeti, 1000 e yakın civarı kurumsal müşteriye kendi sunucumda hosting hizmet verdim.
Sunucunun tüm yazılımsal ve güvenlik duvarı işlemlerini kendim yönettim. Sunucular Hollanda daki kiralık sunuculardı. Sorun yada bakım işi vs olunca openvpn ile terminalden işleri hallettim.
Bu süreçte pc bakım onarım teknik servis hizmeti de verdim.
Photoshop Illustrator gibiTasarım işlerinide kendim yaptım.
Sunucumdaki firmaların %80 i nin web sitelerinin tasarımlarını illustrator ve photoshopta kendim tasarladım.
Bu şöyle olurdu, müşterinin nasıl bir web sitesi istediğini bellirleyip, 10 sayfaysa, bu 10 sayfayı ayrı ayrı photoshop ve illustrator ile sayfa olarak tasarlayıp 10 ayrı jpeg olarak müşteriye gönderir ve değişecek yerler varsa tekrar düzeltip yollardım, onay aldıktan sonra bu tasarımların birebir aynısını HTML, CSS, ile kodlar JAVASCRİPT VE AJAX ile de etkileşim olması için ayrıca kodlar, veritabanı kaydı vs olacaksa PHP sayfası kodları ile MYSQL e veri gönderip alması için de yine kodlardım.
Birde müşteri istediği zaman sayfasına veri ekleyip çıkarmak isteyebilir, foto yazı yeni sayfa vs gibi bunun yönetici sayfalarını da html php javascript ajax ile ayrıca kodlardım.
Mysql den veri çeken ve yollatan tek bir php sayfasında 10.000 satır kod yazdığımı bilirim.
Ama emekli oldum ve işleri 6 sene önce devrettim, o zamandan beri hiç elimi sürmedim.
2 sene önce bebeğimiz oldu, şu an yaşım 52.
Sunucu yönetimi de ayrı bir zor, saldırı olur vs gece uyumazsın, sorun olur uykusuz kalırsın müşteriler arar sitem çalışmıyor mailler çalışmıyor derler cpanel güncellemesi olur sunucu çöker vs vs vs çok stresli işler anlatılmaz yaşanır.
6-7 senedir elimi sürmedim ÇOK MUTLUYUM
Teklifin için teşekkür ederim o zamanlar olsa düşünmeden atlardım ama artık Elektronik var ve onunla mutluyum.
Coder nickim oradan geliyor.
Bana kodlama sunucu web sitesi demeyin yeterki bıktım valla