Son derece doğru.Kurtuluşu "Komşu borcumuz varmı diye sorduğunda" iki ütü ,mixer parası istemektir
Son derece doğru.Kurtuluşu "Komşu borcumuz varmı diye sorduğunda" iki ütü ,mixer parası istemektir
Osiloskobu öğrenmene motivasyon olsun. SDS1104X-E ile SPI dijital protok çözümleme
28610 eklentisine bak
Şöyle birşey yapmayı düşünüyordum daha iyi bir önerin var mı?Bu 220 ile çalışan cihazları evdeki sigortaları attırmadan ,cihazları da patlatmadan test etmek için seri lamba da yapmanız gerekecek.
5v sinyali gerilim bölücü ile mikrofon girişine verdim. sinyali kaydedip sonra inceledim.Çözümlemeyi nasıl yaptın anlamadım.
Bir şey anlamadımOsiloskobu öğrenmene motivasyon olsun. SDS1104X-E ile SPI dijital protok çözümleme
28610 eklentisine bak
Ben sondan başa doğru yaptım, en son almam gerekenleri en baştan aldım
Ben sondan başa doğru yaptım, en son almam gerekenleri en baştan aldım
Ben bazı spefisik ekipmanları ( osiloskop gibi ) aldım çünkü hem ileride zamlanacağını biliyordum hem de bu aşamada ekipmanları kullanmayı da birlikte öğrenerek tecrübe kazanmayı istiyordum.Aslında en doğrusunu yaptın. Keşke herkesin imkanı olsa da senin gibi baştan alınması gereken doğru ekipmanları alabilse. Ben daha bu işlere yeni başladığımda kafamda bir sürü proje vardı ama yapacak ekipman yoktu.
...İkidebir her fırsatta ondan soruyorum osiloskopu bozmamak için nelere dikkat etmek gerekir nasıl kullanmalı diye
Teşekkür ediyorum.Simdilik aklima gelenler;
Cihazin icine su kacirma, cihaz uzerindeki deliklerden iceriye kucuk metal objeler kacirma.
Cihazi dusurme. yada sert nesneler carpmasin.
Cihazi nominal voltajindan daha yuksek voltajda calistirma.
Cihazi olabildigince toprakli prizde kullan.
Cihazi sebekeden, toprakli prizde kullanirken probun GND ucunu prizin fazi ile baglantili noktalara dokundurma.
V/Div degerindeki degerden cok yuksek sinyal girme. Mesela 20mV/div sectiysen 100v falan girme. (Dalginlikla olmadigi surece 0.5v dan fazla girmem)
Problardan birisinin GND krokodili devrenin GND hattina bagliysa diger probun GND probunu da devrenin GND olmayan bir baska noktasina dokundurma. (Scopun belki zarar gormez ama uzerinde olcum yaptigin cihaz zarar gorur)
28708 eklentisine bak
28714 eklentisine bak
Sağdaki korad bugün geldi ekran gösterge kısmı soldakinden farklı.
Farklı bir ekran mı kullanmışlar?
Sağdakinin ekranj daha güzel direkt karartmalı cam kullanmışlar Bendeki de soldaki gibiydi sanıyorum28708 eklentisine bak
28714 eklentisine bak
Sağdaki korad bugün geldi ekran gösterge kısmı soldakinden farklı.
Farklı bir ekran mı kullanmışlar?
Düzenleme : KORAD larında sahtesi varmış elinde iki tane olan varsa ekranlar farklı mı kontrol edebilir mi?