online hariç ups'ler zaten normalde şebekeyi çıkışa verir yani normal zamanda ups çıkışında gördüğünüz gerilim şebeke voltajıdır. kesinti ya da tolere edilemeyecek kadar düşüm/yükselim durumunda devreye girdiğinde çıkışa "modifiye sinüs" dedikleri üst üste bindirilmiş 2 kare dalga şeklinde bir sinyal verir. sinyal sinüsten uzak olduğu için true rms olmayan bir ölçü aletiyle ölçün yüksüz halde 170v civarında ölçersiniz, normalde yüklendikçe voltaj düşmesinin aksine çıkışa lamba falan bir yük bağladığınızda karelerin genişliği değiştirildiğinden gerilim "yükselir" görülür (burayı ek bilgi olsun diye olarak söyledim)
günümüzde çoğu cihaz smps beslemeli ve kendi içinde önce doğrultup kullandığı için pek sorun olmuyor ama bazı devreler giriş sinyalini sinüs varsayar ve ona göre çalışır. bunların çalışmasını hatta kendisini de bozabilir mesela bu forumda da paylaşılan kondansatörlü voltaj düşürme devreleri modifiye sinüsün yükselen kenarlarını doğrudan devre içine alacağı için risklidir. ucuz ışıldaklarda kondansatörle düşürme yapıldığını gördüm, ampul kılıfı içindeki filaman led ışıkların ups devreye girince duman çıkarıp ampulun içini islediğini de, prizdeyken güzel güzel çalışan güç ölçerin ups girince sapıttığını da -ki uzun çalıştırsam muhtemelen yanacaktı.
bir de ilginç bir arıza olarak şebekedeyken anma gücü dahilinde her tür yükü kaldırabilen bir bilgisayar güç kaynağı (psu) ups devreye girince hemen transistör yakıyordu sonradan farkettim ki psu'nun aktif pfc yapısı sinüs dışı dalga ile uyumlu değil.
bende de sinüs dışı ups var ve kullanıyorum ama uyumlu olduğunu bildiğim cihazlarla sadece.
ben olsam sadece bilgisayar benzeri kesintiden etkilenecek, veri kaybı vs yapacak donanıma bağlarım seçim sizin.