Hurdalıktan atölyeye, günün ganimetleri!

bunu çok iyi dezenfekte etmek gerek. en az 20 milletten dna örneği vardır üzerinde.
Benden önce annem el attı o işe abi.
Önce rastgele ıslak mendil ile kabasını sildi,
Sonra da milli dezenfektanımız kolonya ile sildi.

Hoparlör ve mikrofon yuvaları şişe kapağı gibi çevirince direkt içini sökebiliyorsun, fazlaca basit ve sağlam tasarlanmış.
İçi bile tozsuz, kirsizdi desem yeridir.

Arkadasim cok eski bir ev satin aldi. Fotodaki Radyo-TV cati katindan cikmis ve bana verdi.

PCB sekline bakarak tahminen 70-80'li yillara ait.

TV kismi bozuk, FM de cekmiyor fakat AM alicisi calisiyor. Muhtemelen yedek parcaya donusecek. Kisa dalga verici calismasi icin varyabilini sokecegim.

34490 eklentisine bak
ben olsam sadece nostalji olsun diye tamiri tercih ederim.

Benden önce annem el attı o işe abi.
Önce rastgele ıslak mendil ile kabasını sildi,
Sonra da milli dezenfektanımız kolonya ile sildi.

Hoparlör ve mikrofon yuvaları şişe kapağı gibi çevirince direkt içini sökebiliyorsun, fazlaca basit ve sağlam tasarlanmış.
İçi bile tozsuz, kirsizdi desem yeridir.
bence plastiğini komple sök. ılık 1lt su içine 20-30 ml hipoklorit (çamaşır suyu) öyle 1 gece kalsın. ıslak mendile güvenemem. kurutmayı da UV lamba altında yaparsın.

aslında bunlar plastik değil. plastik değil derken günümüzde heryerde kullanılan abs değil demek istiyorum. bakalit denen çok daha dayanıklı bir malzeme ama kırılgandır.

Geçen hafta birkaç cihaz ile birlikte Philips saat almıştım. Alarm ve radyo fonksiyonu olan bu saati 5V adaptör ile çalıştığı için aldım. Gerektiğinde bir powerbank ile uzun süre kullanılabilir. Tezgahta bundan iki tane vardı fakat diğerinin pil kapağı eksikti. Bunun ise anten kablosu kesikti. Bende bunu aldım. Üzerindeki bantlardan anladığım kadarıyla Teknosa'nın iade mallarından.

28123 eklentisine bak28124 eklentisine bak

Anten kablosunu uzatmak için içini açtım.

28125 eklentisine bak28126 eklentisine bak28127 eklentisine bak

Artık atölyemde zaman zaman radyo da dinleyebileceğim büyük göstergeli, güzel bir alarmlı saatim oldu.

28128 eklentisine bak

Saatin büyüklüğünden dolayı bir öncekine ev ahalisi göz koymuştu. Bit pazarında denk gelince aynısından bir tane daha aldım. :ok1:

20240810_115039.jpg

Dün @Sercan ile beraber ben de gittim bit pazarına. 15 TL ye 10 tane LR44 pil aldım. Pilin performansını bilmiyorum, kumpasın pili bitsin deneyeceğim bakalım. Fiyat piyasaya göre çok iyi, gittiği süre yarı yarıya az da olsa yeterince iyi olacaktır.

Dün @Sercan ile beraber ben de gittim bit pazarına. 15 TL ye 10 tane LR44 pil aldım. Pilin performansını bilmiyorum, kumpasın pili bitsin deneyeceğim bakalım. Fiyat piyasaya göre çok iyi, gittiği süre yarı yarıya az da olsa yeterince iyi olacaktır.
@sedat abi bunu duymasin :gulus2: cunku Sedat abi seni dusununce, LR44 u kamyonla arka bahceye dokturecek gibi biliyor :katil1:

Bir de bir çeşit elektronik yük kartı bulduk. Sağlam mı bilmiyoruz deneyeceğiz inşallah. 30 TL ye de aluminyum bant :)

1723298759145.jpeg

Valla artık ben de dikkat ediyorum. Ülkedeki fırsatçıları terbiye etmek için herkesin de böyle yapması lazım.
Abi Zaten ona herkes dikkat ediyor diye bu 150 Euro, 30 Euro cekildi, biz dikkat ettikce bir yol bulacaklar. Sistem bizim insan oldugumuzu kesinlikle unuttu.Solumaya da vergi gelmeli bence, ornegin temiz havalar pahali, kirli hava ucuz olmali :gulus2:

Burada sağda solda gross marketler açılmış, fiyatlar da normal marketlerin yarısı veya daha azı. Yarın biz de bir uğrayacağız bakalım. Devletin de açtığı mağazalarda beceremediğini belki de bu marketler becerecek ve fiyatları aşağı çekecek inşallah.

Bizimkiler sokakta mos mor gezer artik, ne kadar az hava alirsam o kadar iyi olur diye. Ya da girtlagin altina delik deldirmeye , merdiven alti doktorlar turer. Girtlakci mevlut :katil1:

İzmir de de bir ton bit pazarı var ama daha gidemedim, ama en yakın zamanda gideceğim inşallah.
Erken gitmek lazım galiba :D

Erken gitmek bence de mantıklı ne kadar erken o kadar çeşit, ama erken gitmeninde şöyle bir dezavantajı olabilir, aradığın ürünü buldun diyelim fiyatlar ve pazarlık konusu geç gitmeye göre daha dezavantajlı olabilir. :)

Bizim gittiğimiz bit pazarında çok komikti, Saat sabahın 5:30 u, HERKES tezgahını kurmuş, malları sermiş, sonra da tezgahın bir kenarında yatmış uyuyor :katil2:

Erken gitmek bence de mantıklı ne kadar erken o kadar çeşit, ama erken gitmeninde şöyle bir dezavantajı olabilir, aradığın ürünü buldun diyelim fiyatlar ve pazarlık konusu geç gitmeye göre daha dezavantajlı olabilir. :)
Hocam ben hiç bilmiyorum lokasyon paylaşırmışsınız?

Ben de daha hiç gitmedim ki :D

Bornova, Çankaya, Bostanlı bunlar duyduğum bit pazarları ama daha hiç gidemediğim elektronik hobisine tekrar başlayınca gitmeye ilgi duyduklarım

Ben de daha hiç gitmedim ki :D

Bornova, Çankaya, Bostanlı bunlar duyduğum bit pazarları ama daha hiç gidemediğim elektronik hobisine tekrar başlayınca gitmeye ilgi duyduklarım
Teşekkürler Hocam ben gitmeye çalışacağım .Gidersem yazarım.

Bugün bit pazarını gezme şansım oldu.

Daha önce de almıştım ama bu seferki gaz parasına olunca, gaz ile birlikte bir tane daha pürmüz aldım. Ekran koruyucular vs.

Asıl ilginç olan, iki güzel cihaza denk gelmem oldu.

Biri, Biomerieux DensiCHEK Plus isimli bu cihaz; mikroorganizma süspansiyonunun optik yoğunluğunu ölçmek için kullanılıyormuş. Pahalı bir ürün fakat uykusuzluktan mıdır nedir, ne olduğunu hâlâ anlamadım. Neyse, pil taktım ve çalışıyor gibi görünüyor.

Bir diğeri ise TempMate GS2 TH. Gerçek Zamanlı Tedarik Zinciri Veri Kaydedici. Cihazı şarja taktım, başlangıçta 82mA akım çekti. Zaman geçtikçe 450mA'ye kadar arttı. Bendeki TH modeli nem de ölçüyormuş. Biraz daha bekleyelim bakalım, cihaz çalışacak mı?

1726382216868.jpeg
1726382273153.jpeg
1726382279427.jpeg
1726383404925.jpeg
1726383439540.png

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,948
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back