ICE40 Fpga için board tasarlama.

Bildiğim kadarıyla aselsanda falan daha çok VHDL kullanılıyor. ABD askeriyesinde de öyle ama dünya yavaş yavaş verilog'a kayıyormuş.

Ali'de GOWİN 20K var. Bu çipi deneyen oldu mu acaba?
SDK iki parçadan oluşuyor. 30 Euro limiti sağ olsun ayrı ayrı alınması gerekiyor, beraber alınca limite takılır.

Ali'de GOWİN 20K var. Bu çipi deneyen oldu mu acaba?
SDK iki parçadan oluşuyor. 30 Euro limiti sağ olsun ayrı ayrı alınması gerekiyor, beraber alınca limite takılır.
gowin 9k ve 20k devkitler türkiyede de ucuz nerdeyse ali fiyatına. ben videolarını izledim ve bir eksiğin göremedim tüm ihtiyacı karşılar.
bu projede tercih etmeme sebebim chipler ucuz değil ve bulunabilirlik sorunu var.

kdv dahil 1071tl- amazonu beklemeye değmez.

gowin 9k ve 20k devkitler türkiyede de ucuz nerdeyse ali fiyatına. ben videolarını izledim ve bir eksiğin göremedim tüm ihtiyacı karşılar.
bu projede tercih etmeme sebebim chipler ucuz değil ve bulunabilirlik sorunu var.

kdv dahil 1071tl- amazonu beklemeye değmez.

linkte gösterilmiş 9k. ali'de ayni kart 5xx TL. Yani fiyatı öyle tutuyorlar ki aliden sipariş anlamsız olsun. Tüccar tayfası.
18K çipin tanesi 321TL ali'de. https://tr.aliexpress.com/item/1005006070249184.html
Mouser de var gw2ar çipleri, ~60 dolara satıyorlar.

Evde benim bir frekans jeneratörü var aynen videodaki gibi yapmışlar. R-2R DAC ile. Yalnıcaz iyi bir çıkış opampı lazım. Sonrasında frekans gen yapmanın zorluğu yok.

Türkiye'de distribütörü var:

fiyat konusuna da şöyle bakıyorum. genelde mouserdeki fiyatın yarısına çin maliyeti oluyor.
bu durumda bize maliyetler lattice 3.5usd- gowin 7-8 usd. yani gowin ucuza gelmiyor. içinde ekstra yetenekler de bize lazım olmadığı için
tercih edemiyorum. hatta lattice 1k lut için 1.5 usd civarına inebiliyor.

Son düzenleme:
Benim frekans jeneterönün içinde de Lattice var :)

Burada güzel bir şey var, VHDL ya da Verilog öyle evrensel diller ki, ha lattice için yazılmıi, ha Xilinx ha çinli bir şey. FPGA'in de güzel yanı bu olsa gerek.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back