Sene 1910 yav. Adamdan pcb mi istiyorsunuz? Anca bukadar yapabilmiş. Bizim evde de var içi böyle olan eski bir radyo. Ama hakkını yemiyim. Bu kadar karışık değil. Benim anlamadığım o kadar direnç bacağını nasıl bir birine değdirmeden yerine götürmüş? Proteusun Auto route özelliği bile bu kadar yapamıyor. Bulamadığı yerde yolu yarım bırakıp geçiyor.
Ince bir fiber parcasina teneke pinleri percinlemisler. Malzemeler birbirine lehimlecekse malzemelerin ilgili bacaklarini bu percinli teneke parcasina lehimliyorduk.
PCB henuz icat edilmemisken yada pahaliyken radyolar bu sekilde imal edilirdi. Evimizdeki radyo da boyleydi.
Lambali soket pinleri de terminal bacagi gibi kullanilirdi. Verdiginiz fotoda da oyle kullanilmis.
Her parçayı lehimledikten sonra kağıt üzerindeki şemaya bir çarpı atılır. Elemanların bozulması, karbon direncin değer değişimi gibi durumlar öngörülmemiş.