İlginç, Komik ve Tuhaf tasarımlar

Bahsettiğim firma Amerikan firması Deterjan ve kağıt iki üniteden oluşmakta Deterjanda Alo, Ariel Kağıtta prima, orkid,always Gebze üssü
Patron Amerikalı idi çatıdan 1 tane somun düştü diye milyonlar harcayıp tüm çatıyı sandviç panel yaptırdı. Yüksekte çalışmada kendimizi bağlayacak eminyetli yer yok dedik yine milyonlar harcayıp fabrikaya boylu boyunca çelik konstruksiyon yaptırdı. Yabancılara hayran olmamak elde değil.

Tabi insaflılar hiç yok diyemeyiz. Hem yönetimini Türklere bırakmayan var, hem de adam gibi yönetici olan Türkler de var. Ancak bunlar git gide azınlığa düşüyor. Mesela ben ISS de çalışıyorum, eşim MediaMarkt da. Bunların ikisi de ünlü firmalar. Dünyada parmakla gösterilirken bizim ülkede durumları içler acısı. Yönetenlerin kazandığı işçilerin süründüğü firmalar. Düşünsene, bankanın kendisinden maaş aldığın için belirli zamanlarda sana verdiği paraya bile el koyuyorlar. Öyle üç beş kuruş değil ha. Kişi başı en kötü 2000₺ olsa çarp bu firmanın yüzlerce, binlerce çalışanı ile. Bir de o parayı repoya, faize filan koy.

Danimarkalı firma sizinki CEO Andersen de danimarkalı sorun yok :D

Promosyonlara kesik atmayan mı var hocam devlet kurumları bile atıyor neticede.

Son düzenleme:
Danimarkalı firma sizinki CEO Andersen de danimarkalı sorun yok :D
Kağıthanede mi takılıyor yani şimdi bizim bu CEO bey? :katil2:
Screenshot_20220921-165956.png

Bu adama GPS taksan kısa zamanda bozulur :D

Sen benimkini boş ver Ahmet, kendine güzel bir ceo bul. Hatta mümkünse sen ceo ol. Görüyorsun benim halimi. Beni örnek al, yol yakınken işçi sınıfından ne kadar uzaklaşabiliyorsan uzaklaş. Hatta mümkünse ülke değiştir.

Bu dünya fani Gökhan bey boşver değmez maceraya atılmaya. Yaş oldu 49 zaman nasıl geçti meçhul hayat kısa kuşlar uçuyor :D

Sen benimkini boş ver Ahmet, kendine güzel bir ceo bul. Hatta mümkünse sen ceo ol. Görüyorsun benim halimi. Beni örnek al, yol yakınken işçi sınıfından ne kadar uzaklaşabiliyorsan uzaklaş. Hatta mümkünse ülke değiştir.
Ben yurt dışına pek sıcak bakamıyorum.

Ülke durumu, ekonomik sorunlar vs. vs. ne olursa olsun.

Benim 12 yıl eğitimimde bu devlet ilave bir karşılık istemeden öğretmen verdi, kitap verdi.
Bunlar devletin görevi zaten diyebilirsiniz bu olay biraz vicdanım ile benim aramdaki mevzu
ama mavi yakalı statüsünden kurtulmak için çabalıyorum :)

Ben yurt dışına karşı değilim. Türkiyede 50 sene çalışacağına yurtdışında max 10 sene çalış cebini doldur gel memleketine daha faydalı ol mesela :D

Ben yurt dışına pek sıcak bakamıyorum.

Ülke durumu, ekonomik sorunlar vs. vs. ne olursa olsun.

Benim 12 yıl eğitimimde bu devlet ilave bir karşılık istemeden öğretmen verdi, kitap verdi.
Bunlar devletin görevi zaten diyebilirsiniz bu olay biraz vicdanım ile benim aramdaki mevzu
ama mavi yakalı statüsünden kurtulmak için çabalıyorum :)
Eğitim Timur abinin zamanındaydı ahmet. Senin 12 yılda aldığın diplomayı ben aynı okuldan 1-2 saate alırım. Buradaki mucize okul değil sensin, seni yetiştiren anne baba. Bu kadar kıt bir eğtim sisteminde bir şeyler kapabilmişsin. Helal olsun sana ve ailene.

Eğitim Timur abinin zamanındaydı ahmet. Senin 12 yılda aldığın diplomayı ben aynı okuldan 1-2 saate alırım. Buradaki mucize okul değil sensin, seni yetiştiren anne baba. Bu kadar kıt bir eğtim sisteminde bir şeyler kapabilmişsin. Helal olsun sana ve ailene.
Merak eden araştıran vazgeçmeyen herkes yoğunlaştığı alanda başarılı olur bu alan ister kaynak yapmak ister elektronik öğrenmek veya bambaşka bir alan.

Okulda kötü bir eğitim aldım diyemem, birçok meslektaşım hava tesisatından bir haberken ben ileri seviye hava tesisatı öğrendim okulda sadece hava ile çalışan mantık valflerine kadar ilerledik (havayla çalışan VE(and gate) valfi VEYA valfi (or gate) )

Üstümde emeği olan hem ailem hem öğretmenlerim çünkü ben hayatımın(aklımın dünyaya erdiği zamandan itibaren) büyük çoğunluğunu okulda geçirdim bu yüzden beyin göçüne sıcak bakmıyorum ben eğer bir işe emek vereceksem bu emeklerimin beni yetiştirip büyütenlere faydalı olsun isterim.

(akıllara gelen +65 yaş bireyler ile aynı düşüncelere sahip değilim)

25 yıllık Mühendisim Mesleki bilgimin %80'ninden fazlasını Teknik lisede aldım Üniversitede teoriye boğulduk. Hatta bir anımı da yeri gelmişken anlatayım;

Sene 1996 Kocaeli Üniversitesi Devre sentezi dersi Hocamız Oya DEMİRER hanımefendi. Parmağımı kaldırıp sordum hocam birsürü devre çözümü yapıyoruz bunlar neyin parçası ileride nerede kullanacağız dedim. Cevap veremedi ve çık dışarı ukala diye bağırdı, çıktım 70'den aşağı notu olmayan ben bu uyduruk dersi alttan aldım. Bir kaç iyi üniversite hariç üniversitelerimizin çoğunluğunda eğitim kalitesi maalesef iyi değil.

Merak eden araştıran vazgeçmeyen herkes yoğunlaştığı alanda başarılı olur bu alan ister kaynak yapmak ister elektronik öğrenmek veya bambaşka bir alan.

Okulda kötü bir eğitim aldım diyemem, birçok meslektaşım hava tesisatından bir haberken ben ileri seviye hava tesisatı öğrendim okulda sadece hava ile çalışan mantık valflerine kadar ilerledik (havayla çalışan VE(and gate) valfi VEYA valfi (or gate) )

Üstümde emeği olan hem ailem hem öğretmenlerim çünkü ben hayatımın(aklımın dünyaya erdiği zamandan itibaren) büyük çoğunluğunu okulda geçirdim bu yüzden beyin göçüne sıcak bakmıyorum ben eğer bir işe emek vereceksem bu emeklerimin beni yetiştirip büyütenlere faydalı olsun isterim.

(akıllara gelen +65 yaş bireyler ile aynı düşüncelere sahip değilim)
15 yıl sonra bunu alıntı yaparak tekrar konuşalım Ahmet. Sen bu hayatta şanslı bir bireysin. Anladığım kadarıyla ailen de, hocalarında kaliteli insanlar.
Ben geçen gün bir grupta, bir öğretmen ile konuştum.
Aynen alıntılıyorum konuştuklarımızı: (- ler öğretmen, + lar ben.)

- Benim salak öğrenciler raspberri pi 4'ü bozmuş.
+ Hem öğretmen olup hem kendi öğrencilerine salak demek çok tezat bir durum değil mi?
- Ben zaten kendim salağım. Akıllı olsam onlara raspberry pi 4 emanet eder miyim?

Bunun üzerine tartışma bşraz daha hararetlendi ve ben sinir küpü olmamak için tartışmayı sonlandırdım.

Gökhan beye hak veriyorum şimdi hocalardan bir anlatmaya başlasam yemin ediyorum hapise atarlar :D

15 yıl sonra bunu alıntı yaparak tekrar konuşalım Ahmet. Sen bu hayatta şanslı bir bireysin. Anladığım kadarıyla ailen de, hocalarında kaliteli insanlar.
Ben geçen gün bir grupta, bir öğretmen ile konuştum.
Aynen alıntılıyorum konuştuklarımızı: (- ler öğretmen, + lar ben.)

- Benim salak öğrenciler raspberri pi 4'ü bozmuş.
+ Hem öğretmen olup hem kendi öğrencilerine salak demek çok tezat bir durum değil mi?
- Ben zaten kendim salağım. Akıllı olsam onlara raspberry pi 4 emanet eder miyim?

Bunun üzerine tartışma bşraz daha hararetlendi ve ben sinir küpü olmamak için tartışmayı sonlandırdım.
Benim öğretmenlerim arkamızdan ne diyordur bilmiyorum ama.

Hava tesisatı ve elektrik motorlarına giren rahmetli Osman hocam,
Denetleyiciler dersine giren Hürriyet hocam,
@taydin 'de hatırladığı Mustafa hocam.

Bunların öğrencileri üstünden 20 senede geçse öğretmenlerini gelip görmeyi bağını sürdürmeyi bırakmazlar çünkü sadece mesleki olarak değil medeniyet olarak'da yanlarında çok şey öğrendik/öğrendiler.

Benim şansım varmış değerli ilgili öğretmenlere denk gelmişim.

İmkanın varsa yurt dışında bir süreliğine çalış. Oradaki iş kültürü ve bilgi seviyesi sana çok şey katacaktır. Ama "bizim memleketten adam olmaz" deyip yurtdışına kalıcı olarak kapağı atmak bence de çok yanlış.

İmkanın varsa yurt dışında bir süreliğine çalış. Oradaki iş kültürü ve bilgi seviyesi sana çok şey katacaktır. Ama "bizim memleketten adam olmaz" deyip yurtdışına kalıcı olarak kapağı atmak bence de çok yanlış.
Gürcistan'da bu kültürü alabilir miyiz acaba?
Bence alamayız bizde mesela yangın tüpü kullanımı falan biliniyor gürcistanda çalışan bir akrabam var elektrikli forklift yanarken yangın tüpünün yanındaki musluktan kova kova su alıp atıyorlar her su attıklarında daha da alevleniyor ben izleyince çeşmeden benzin akıyor sanmıştım.

Şansım çok küçük olsa'da belki hollanda.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,956
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back