Abi sen işten kovulupta kuryelik yapacaksan biz ölelim yav.Bir de "otobüsü kullanırken mesajlaşmayan" diye bir madde koymak lazım artık. Sürekli haberlerde görüyoruz herif instagram mı ne boksa ona bakarak yolcu dolu otobüsü kullanıyor.
Bu arada geçen eve urfa sipariş ettim kurye ile de biraz konuştuk. Herifler ayda en az 20 bin TL kazanıyorlarmış! Bir motosiklet parasını bir kenara koysam iyi olacak, işten kovulursam kuryeliğe başlayacağım
Abi sanayi, iş yerlerinin çok olduğu bölgelerde kargocular&kuryeler çok daha fazla kazanıyor.Bir de "otobüsü kullanırken mesajlaşmayan" diye bir madde koymak lazım artık. Sürekli haberlerde görüyoruz herif instagram mı ne boksa ona bakarak yolcu dolu otobüsü kullanıyor.
Bu arada geçen eve urfa sipariş ettim kurye ile de biraz konuştuk. Herifler ayda en az 20 bin TL kazanıyorlarmış! Bir motosiklet parasını bir kenara koysam iyi olacak, işten kovulursam kuryeliğe başlayacağım
Ben iki aydır ilan kovalıyorum. Satış ve Ön muhasebeden başka iş yok gibi bir şey. Olanlarda asgari ücret verip mühendis bulmanın derdinde.Gecen hafta şirket merkez hariç tüm bölge ofislerini kapattı support elemanları çıkarttı.
Sıra bize ne zaman gelecek diye bekleyipduruz. Bakalim.
Onlarında kır türlü numarası var Ahmet. Altındaki motor çöp oluyor. Ona para ayırmak zorundasin ki şimdiki motorlar da ucuz filan değil. Bağkuru, benzini derken ona yine 7-8 bin anca kalıyordur. Asgari ücret üstünü kazananda vergi dilimine giriyor. Bir de oradan vururlar, iş tamam. Eğer bu işi devlete bulaşmadan yapabiliyorlarsa biraz daha iyi tabi.Abi sanayi, iş yerlerinin çok olduğu bölgelerde kargocular&kuryeler çok daha fazla kazanıyor.
Bir arkadaşım buradaki 6. sanayide dürümcüde kurye haftanın 6 günü sadece akşam 5e kadar çalışıyor bahşiş+maaş 30bini geçtiği oluyor 1 yılda tası tarağı topladı nezih sayılabilecek bir semte göç etti pek anlam veremiyorum nası toplanıyor bu kadar para.
Bence bu aralar sabretmek lazım. Gerçekten iyi bir iş bulmadan çıkmamak lazım. Piyasanın ne olacağı hiç belli değil. İşçi ağlıyor, iş veren ağlıyor.Yıllardır yüksek gerilim yüksek akim basınçlı kaplar kimyasal içeren sıvılar gazlar flor klor gazları içeren maddelere maruz kalıyoruz. Yeri geliyor gece çalışma yüksekte çalışma yapıyoruz.
Şirket bizden gece çalışabilir yüksekte çalışabilir tehlikeli ve çok tehlikeli is sınıfında çalışabilir belgesi istiyor. Ama verirken asgari ücretliye bir tık yukarda tutuyor.
Emsal işlerde çalışanlar ortalama 3 asgari ücret ve üzeri alıyor.
Aklım çok karışık. Bir gemide is buldum. O işinde avantaj ve dezavantajları var.
Aklım çok karışık.
Bu ara dün çocuğu okula kayda gidiyorum. Bir yemek kuryesi sol tali yoldan yaklaşıyor. Ben ana yoldayim. Tabi buyuk abi haklı benim geldiğimi görüyor ama kendini önüme atmaktan çekinmiyor. Yüce yaradan sen benim günahlarımı bağışla. Asabi biriyim. Buyuk abi edilmesin diye freni kokledim. Arkadaki kokledi az daha bana çarpacakti. Bastı küfürü bana.
Gerisi sizin hayal gücünüze bırakıyorum.
Abi hurda bi motorla başladı zor marş basıyordu en az 2 dakika uğraşıyordu çalışssın diye sonra ybr125 aldı arızasız sakin sakin biniyor.Onlarında kır türlü numarası var Ahmet. Altındaki motor çöp oluyor. Ona para ayırmak zorundasin ki şimdiki motorlar da ucuz filan değil. Bağkuru, benzini derken ona yine 7-8 bin anca kalıyordur. Asgari ücret üstünü kazananda vergi dilimine giriyor. Bir de oradan vururlar, iş tamam. Eğer bu işi devlete bulaşmadan yapabiliyorlarsa biraz daha iyi tabi.
Abi gemi elektrik zabitliği hayalim ama o işde bi çıkılmaz döngü var.Yıllardır yüksek gerilim yüksek akim basınçlı kaplar kimyasal içeren sıvılar gazlar flor klor gazları içeren maddelere maruz kalıyoruz. Yeri geliyor gece çalışma yüksekte çalışma yapıyoruz.
Şirket bizden gece çalışabilir yüksekte çalışabilir tehlikeli ve çok tehlikeli is sınıfında çalışabilir belgesi istiyor. Ama verirken asgari ücretliye bir tık yukarda tutuyor.
Emsal işlerde çalışanlar ortalama 3 asgari ücret ve üzeri alıyor.
Aklım çok karışık. Bir gemide is buldum. O işinde avantaj ve dezavantajları var.
Aklım çok karışık.
Arkadaşım torna atölyesinde çalışıyordu ama oto sanayide tornacılardı voltan,fren diski falan taşlıyorlardı sonra baktı durum tehlikeli sanayideki atıl durumdaki motoru çalışır hale getirip kuryeliğe başladı paket başı ücret(maaş ditebiliriz işte) birde aldığı bahşişler ile asgari ücretten düze çıktı sonra resmiyete döktü işi ilerledi bayağı.Benim duyduğum lokantalar artık garson bulmakta çok zorlanıyorlarmış. Bütün garsonlar motor kuryeliğe geçmiş, demekki iyi kazandırıyor. Artık vergi kaçırarak mı iyi kaçırmayarak mı iyi bilmiyorum, ama ben bizim milleti tanıyorsam, iyi de kazansa kötü de kazansa vergi kaçırır
Allah hayırlı kapılar açsın serkan kardeşim inşallah.Gecen hafta şirket merkez hariç tüm bölge ofislerini kapattı support elemanları çıkarttı.
Sıra bize ne zaman gelecek diye bekleyipduruz. Bakalim.