İlginç, Komik ve Tuhaf tasarımlar

Leyleklerin Göçü.
Hep tek görürdüm bunları havada. Ömrümde ilk defa sürü halinde görüyorum.
Video biraz kötü oldu. Telefon oto fokus filan yapmaya çalıştı.

20220905_184938.jpg
20220905_184544.jpg
20220905_184950.jpg
20220905_184954.jpg
20220905_184546.jpg
20220905_184551.jpg
20220905_184022.jpg
20220905_184928.jpg
20220905_184945.jpg

Eskiden kara bulut gibi sığırcık sürüleri görürdüm. Uzun zamandır denk gelmiyor.

İzmirde gazi bulvarı heybetli ağaçlarlar ile kaplıdır ve trafik yoğun olur. Bir gün o yoldan geçerken ağaçlarda kuş sürüsü mola vermiş. Abi bir sıçmaya başladılar. Hayatımda öyle birşey ne gördüm ne duydum dolu gibi araba poh içinde kaldı. 1dk falan sağnak poh yağmuruna yakalandık. Önümü göremedim. Silecekler temizleyesiye kadar su bitti. Yayalar nereye kaçacağını şaşırdı. Acil ihtiyaç molasımı vermişler nedir anlamadım. :D

Ben hiç böyle şeyler aramadım. Ülkemizde en çok arananı koyuyor desek zannetmiyorum en çok arananın o olduğunu. Neden arama kutusu böyle yazılarla dolu açılıyor. Sizde de böyle mi?
Screenshot_20220915-142043.png

Son düzenleme:
Ben hiç böyle şeyler aramadım. Ülkemizde en çok arananı koyuyor desek zannetmiyorum en çok arananın o olduğunu. Neden arama kutusu böyle yazılarla dolu açılıyor. Sizde de böyle mi?
18998 eklentisine bak

Merak ettim. Aliexpress e bende girer bakarım. %100 elektronik ürünlere bakarım. Dedim bende gireyim bakayım. Bakmaz olaydım.

Şimdi terbiyemi bozmamak için ekran görüntüsünü alıp buraya ekleyemedım.

Açıkçası bende sizin gibi bu kaynağın nedeni ne anlayamadım. Bir sistem yada database arızası olduğunu düşünüyorum. Bu veriyi nasıl nereden çekip o arama bölgesine o bilgiyi yapıştırıyor anlayamadım.

Banada malum ürünlerin tavsiyeleri geldi. 4-5 def sayfayı yeniledim her seferinde benzer başka bir şey. Sonunda mantıklı şeyler gelemeye başladı.
Screenshot_2022-09-15-18-47-08-906_com.miui.home.jpg

Tarayıcıdan girince böyle anonim aramaları gösteriyor. Uygulama üzerinden bile bazen alakasız ürünler çıkabiliyor arama yaptığında ya da önerilen ürünlerde. Sanki birisi gelip şöyle diyor: Biliyorum ilgilenmiyorsun, ama bir bak belki hoşuna giden bişeyler vardır.

Hesap makinesini nasıl yapmış anlamadım. Bir yönde 1 topluyor bir yönde bir çıkartıyor ama bağlantıyı görmedim. Hall sensör falanmı koydu acaba

Suyla çalışan motor yapıp devletten destek isteyen organize sanayi esnafından sonra şimdi bir de Terazi Ekrem'imiz oldu. Herif terazi kullanmadan 1 gram hassasiyetle tartım yapıyormuş :katil1:

bir sonraki haber daha iyiymiş:D

Türk işçisine iş güvenliği ekipmanını taktıramazsın, mümkün değil :) İşi bırakmakla tehdit eder gene de takmaz ...

Buna benzer yıllar önce de bir haber çıkmıştı. Adamlar inşaatın çatısından büyük bir kova ve kasnaklı vinç ile tuğla indiriyorlar. İşçi aşağıda ipi tutuyor, kova yukarıda tuğla ile dolduruluyor.

Kovayı salıyorlar, ama kova ağır geliyor, kova aşağı, işçi yukarı ...

Kova yere varıyor, zemine çarpıyor ve tuğlaların çoğu dökülüyor. Hadi bakalım, kova yukarı, işçi aşağı ...

Kova ile işçi yolun yarı yerinde havada çarpışıyor, işçi ipi bırakıyor. Kova biraz daha yukarı, işçi daha hızlı aşağı ...

Kova boşta kaldığı için, ipi tutan olmadığı için bu sefer düşmeye başlıyor. Kova aşağı, işçi sabit yerde yatıyor ...

Sonuçta düşen kova işçiyi çok az farkla ıskalayarak yere çarpıyor.

Türk işçisine iş güvenliği ekipmanını taktıramazsın, mümkün değil :) İşi bırakmakla tehdit eder gene de takmaz ...

Buna benzer yıllar önce de bir haber çıkmıştı. Adamlar inşaatın çatısından büyük bir kova ve kasnaklı vinç ile tuğla indiriyorlar. İşçi aşağıda ipi tutuyor, kova yukarıda tuğla ile dolduruluyor.

Kovayı salıyorlar, ama kova ağır geliyor, kova aşağı, işçi yukarı ...

Kova yere varıyor, zemine çarpıyor ve tuğlaların çoğu dökülüyor. Hadi bakalım, kova yukarı, işçi aşağı ...

Kova ile işçi yolun yarı yerinde havada çarpışıyor, işçi ipi bırakıyor. Kova biraz daha yukarı, işçi daha hızlı aşağı ...

Kova boşta kaldığı için, ipi tutan olmadığı için bu sefer düşmeye başlıyor. Kova aşağı, işçi sabit yerde yatıyor ...

Sonuçta düşen kova işçiyi çok az farkla ıskalayarak yere çarpıyor.
Genlerimizde var belki. Belki de kültürel bir hafıza sonucu ama şu an tek istediğim videodaki hareketi en az bir kere yapmak:D

İş güvenliği olayı tamamen bir kültür çocukluktan edinilmesi öğretilmesi gereken kurallar silsilesi. Sonradan edinmek inanın çok zor oluyor.
Procter&Gamble firmasında 1,5 yıl iş güvenliği koordinatörü olarak çalıştım. Bilmeyenler için yazıyorum P&G dünya devlerinden ve iş güvenliğinin çok büyük bir disiplinle uygulandığı nadir firmalardan birisi.
Elektrik pano odasının sıvası yapılacak, sıvayı yapan usta 60 yaşlarında bir abimiz. Risk analizine göre sıva yaparken koruyucu gözlük takmak zorunda ama amcam takmam diye inat etti bak dedim benim başımı ağrıtırsın kendini de yakarsın. Ben çocukluğumdan beri sıva yapıyorum birşey olmadı da şimdi mi olacak bu sıcakta kim takacak buhu yapıyor zaten dedi ve takmadı. Firmanın HSE lideri ve elemanları sürekli fabrikayı gezer onlar gelip baskın yapmadan ben kendilerini çağırdım anında yanımıza geldiler, koruyucu gözlük takmamakta ısrar ediyor dedim adama sordular oda takmam dedi. Telsizle güvenliği çağırdılar ve adamı karga tulumba fabrika dışına attılar adam bari üzerimi değişeyim diye yalvardı dinlemediler. Bizim Fabrikamızda bizim kurallarımıza uymayanın yeri yok böyle kapı dışarı ederiz diyerek ayrıldılar.

İş disiplini konusunda ben almanları biliyorum. Kendi ülkelerindeki işletmelerinde son derece disiplinlilerdir. Yakın zamana kadar yurt dışındaki işletmelerinde de disiplinlilerdi. Çünkü yöneticileri almandı. Bizim ülkemiz için konuşacak olursak: bu alman abiler uyandı. Kendi alman yöneticilerini çekip işletme yönetimini Türklere bıraktılar. Bu sayede uyulması gereken bir sürü kural yalan oldu. Bizim ülkede nerede öyle kural uygulayacak adam. Almanın eskiden gideri 10 liraysa, Türk yönetimi bu parayı neredeyse 0'a indirip almana da 5 lira olarak yansıttı. Alman 10 lira yerine 5 lira ödeyince zevkten dört köşe oldu, Türk de cebine 5 lira koydu. Ondan sonra yok efendim işçinin maaşı yetmiyormuş, bulduda bunuyorlar mış, vay efendim kazada ölmüş. Sıkıştır avukatın cebine 3-5 birşey, ölmek kendi hatası olsun işçinin. Ne prim ver, ne ödül ver. Hiç bir şey yok. Geçen bir ilanda gördüm yav adam 19 bin tl maaş verecek mühendis arıyor. Yan haklar olarak: prim, yılbaşında hediye sepeti, ramazanda erzak yardımı vs. vs. Lan bakıyorsun asgari ücretli çalışan ilanlarına neredeyse öğlen yemeğini kesecek işçisinden. Daraldım yine :kizgin2::kizgin2:

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back