include dosyalar - Temel bilgi

Bence prototip, "kullanılmaya çalışılacak fonksiyon ileride tanımlanmıştır" anlamına geliyor. Çünkü henüz tanımlanmamış fonksiyonu, ileride tanımlı olsa bile kullanamıyoruz
 
Ben şöyle bir sistem kullanıyorum: Aynı C dosyasında diyelim üç tane fonksiyon var. Ben bunları öyle bir yerleştiriyorum ki, çağrılan fonksiyon, çağırandan önce tanımlanmış oluyor. Böylece prototip tanımına gerek olmuyor.

Kod:
int func1(void)
{
    /* birseyler yap */ 
}

int func2(void)
{
    func1();
}

int func3(void)
{
    func2();
}

Ama bazıları, fonksiyonların yerleşim sırası nasıl olursa olsun, mutlaka fonksiyon prototipini en tepeye koyuyorlar.

Kod:
int func1(void);
int func2(void);
int func3(void);

int func1(void)
{
    /* birseyler yap */
}

int func2(void)
{
    func1();
}

int func3(void)
{
    func2();
}

Bence bu iyi bir yöntem değil, çünkü her zaman fonksiyonun kendisi ile prototipinin tutarlı olarak muhafaza etme sorumluluğunu alıyorsun. Ben sürekli olarak yeni fikirlerle kodda büyük değişiklikler yapabiliyorum, o yüzden böyle gereksiz, ilave sorumluluklar istemiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,886
Mesajlar
144,442
Üyeler
3,570
Son üye
mg1980

Son kaynaklar

Back
Top