İşler neden istediğimiz gibi gitmiyor... ???

P

Poyraz_

Misafir
evet dostlar işler neden kesat neden istediğimiz gibi gitmiyor işler.... :(
ben tek başına internet üzerinden nacizane elektronik işi yapan biriyim... ama çevreme baktığım zaman benle aynı işi yapan adamlar şirket kurup dükkan açarken yada ne bilim başını kaşıyacak vakti olmaz ken biz ay sonunu zor getiriyoruz....
rızkın 10 da 9 u ticaret dedir derler...ben hep bu söze inandım ama hayatımda işler hiçbir zaman istediğim gibi yolunda gitmedi...
evet aramızda benzer durumda olanlar varsa onların görüşünü almak isterim....

neredeyse son 10yıldır bütün dünyaya ve türkiyeye ölü toprağı serpilmiş gibi. İş kurmak yapmak isteyenlere yasaya uygun burokratik engelemeler , vergilerin cezaları çeşitlendirilip artırılması parmağını kaldırmak için bile izin ehiyet ruhsat dayatması vs .
Suç insanlarda değil ulusal hükümetlerde. Sanki hepsi bir yerden emir alıyormuş gibi. özellikle batı ekonomileri için geçerli. hatta son salgınında bu çabanın bir aracı olduğunu düşünüyorum.
Gün günü aratacak gibi görünüyor.
Ben emekliyim bir şeyler yapmak istiyorum. Fakat bir iş yapmaya kalksam ya zarar edeceğimi yada karın tokluğuna çalışacağımı düşündüğüm için vazgeçiyorum.

valla kimileri voleyi vururken malı götürürken bir kesim insanlarda ay sonunu zar zor getiriyor kıt knaat geçiniyor ....

valla kimileri voleyi vururken malı götürürken bir kesim insanlarda ay sonunu zar zor getiriyor kıt knaat geçiniyor ....
Onlar helal yolla kazanmıyor. dürüst çalışan azınlık hariç.
Dürüst olup sabretmek lazım.
Olmazsa olmasın.

Sabancı'nın oğlu belirli formülere göre imkanlarını devam ettirir, ancak Sabancı'nın oğlu olmayı seçemez.

Bu bir nasip meselesi. Nasibinde varsa ufkun, bilgin, karşına çıkan insanlar buna göre şekilleniyor. Karşına kimin ya da nelerin çıkacağını seçimiyorsun ki bunun bir formülü olsun. Ya da zaten belirli bir noktada olan işletme değil ki iktisadi bilime göre idare edilsin.

Doğru zamanda doğru yerde olmak gerekiyor. Mesela fabrika sahibi birini tanıyorsun. Bu fabrika sahibi yeni yatırım yapmış ya da birikimini tüketmiş işleri çok kötü gidiyorsa ise bu adama iş yapamazsın. Aynı adam ile işleri iyi giderken ve/veya yatırım yapmadan hemen önce tanışırsan yapacağı yatırımın bir bölümünü senden tedarik eder... Uzatmaya gerek yok, bunlar gibi elinde olmayan sebeplere bir çok örnek verilebilir.

Diğerleri voleyi vuruyor da sonra ne oluyor? Gözlemci algıda seçicilik sebebi ile hep yükselene odaklanır. "Bu adamların kaçı gerçek bir yükseliş içinde ya da yükseldiği yerde kalmayı başarıyor?" diye sorsan, aynı gözlemcide bununla ilgili hiç veri olmadığını görürsün. Bu tıpkı sıkışık trafikte senin bulunduğun şeritin ilerlemediğini düşünmek gibidir. Halbuki yol bütün şeritleri ile akışkanlar mekaniğine göre hareket eder.

3-5 dk fark ile bir yere varmak aracı kullanını hızlı ya da yavaş yapmaz. Aksine sürekli şerit değiştirerek alınan riskler şöförün zaka seviyesinin ıspatıdır. :D

Bir hadis olarak rıskın 10'da 9'unun ticaratte olduğuna inanıyorsan, o süreci bütünü ile önüne alıp sağlam bir irade ile bununla yüzleşmen gerek.

Yoksa isyan eder, kendini tüketirsin! Tıpkı trafikte bir türlü şerit tutturamayıp, buna kaşılık herkesin ona küfür ettiğini bildiği halde, bunu umursamıyormuş gibi davranarak insanlıktan çıkmış zavalı bir şöförün boş beleş stres içinde akşam etmesine benzer...

En güzeli şeridinde kalıp, akşam huzur ile evine varacağının şuuru ile sıranın sana gelmesini sabırla beklemektir.

voleyi vurmak istiyosan :) blogumdaki projelerinden uygun gördüğnü yapıp satabilirsin.
ltspicefiles. wordpress. com
mesela led driver
mesela elektronik yük vs.

benim nacizane dşüncem şuki bu tarz forumlarda benim gibi iş yapan kişiler için ayrıyeten elektronik devre parça satış bölümü olmalı ...
elektronik malzeme parça satış devre satış gibi yerler yapılırsa hem ihtiyacı olan istediği parçayı alır hemde satmak isteyen kişi parçasını satar....

benim nacizane dşüncem şuki bu tarz forumlarda benim gibi iş yapan kişiler için ayrıyeten elektronik devre parça satış bölümü olmalı ...
elektronik malzeme parça satış devre satış gibi yerler yapılırsa hem ihtiyacı olan istediği parçayı alır hemde satmak isteyen kişi parçasını satar....

Bizim forumda alım satım ile ilgili bir alan zaten var. Bu bahsettiğin daha kapsamlı bir ticaret mi? Eğer bahsettiğin daha kapsamlı bir ticaret ise sahibinden.com'un yaptığı gibi bu ticaretten forumunda komisyon alması gerekir. O zaman da burası forum olmaktan çıkar. Diğer türlü bu forum zaten aylık bir ücret karşılığında barındırılıyor. Herkes ticaret yapsın diye kimse cebinden para harcamak istemez, zaten bunu talep etmek uygun da olmaz.

Bizim forumda alım satım ile ilgili bir alan zaten var. Bu bahsettiğin daha kapsamlı bir ticaret mi? Eğer bahsettiğin daha kapsamlı bir ticaret ise sahibinden.com'un yaptığı gibi bu ticaretten forumunda komisyon alması gerekir. O zaman da burası forum olmaktan çıkar. Diğer türlü bu forum zaten aylık bir ücret karşılığında barındırılıyor. Herkes ticaret yapsın diye kimse cebinden para harcamak istemez, zaten bunu talep etmek uygun da olmaz.

yok ustam burası için demedim genel olarak yazdım isim vermeyelim X forum sitesi ...
sahibinden.com u zaten aktif olarak kullanıyorum ama yaprak kıpırdamıyor valla biz nerde yanlış yapıyoruz anlamadım ki abicim ...
az önce kredi kartı exstresi geldi en azından şöyle aylık masrafımızı çıkarsak o bile yeter....

batsın bu dünya beee bir işimiz de yolunda gitse ne var sanki... :( :( :( :(

Konu internet ticareti ise voleyi vurmasanız bile öyle davranın. Sizin o bir eli yağda dediğiniz kişilerin çoğu sizinle aynı derecededir muhtemelen. İnternet müşterisi güven ister. Dolayısıyla hep güçlü satıcılara yönelir. Siz de çok büyümüş bir firma gibi davranıp öyle görünürseniz daha çok tercih edilir ve kimbilir belki bir gün o büyük firmalardan biri olursunuz :)

Konu internet ticareti ise voleyi vurmasanız bile öyle davranın. Sizin o bir eli yağda dediğiniz kişilerin çoğu sizinle aynı derecededir muhtemelen. İnternet müşterisi güven ister. Dolayısıyla hep güçlü satıcılara yönelir. Siz de çok büyümüş bir firma gibi davranıp öyle görünürseniz daha çok tercih edilir ve kimbilir belki bir gün o büyük firmalardan biri olursunuz :)
Buna örnek olarak;
Geçen face de birisi nereden komponent alacağını sormuş. Cevaben robotistan yazdım.
Başka birisi de robotistanı önermem bluemavi den alın yazmıştı.
Bende yine cevaben gir bi robotistanın sitesine bak, bir de bluemavinin sitesine bak. Hangisi güven veriyor yazdım. Ve ek olarak nette bir robotistanı araştır, bir de bluemaviyi. Hangisi hakkında daha fazla bilgi bulabiliyorsun diye sordum.
"Haklısın" cevabını aldım.
Burada amaç bluemavi yi kötülemek değildir ama reklamını iyi yapan, firmasını kurumsallık seviyesine çıkaran yada öyleymiş gibi gösteren adam daha çok kazanır. İşin aslı, birincisi reklam, ikincisi ise emektir. Ne kadar çok emek sarfedersen o kadar çok kazanırsın.

Buna örnek olarak;
Geçen face de birisi nereden komponent alacağını sormuş. Cevaben robotistan yazdım.
Bende yine cevaben gir bi robotistanın sitesine bak, bir de bluemavinin sitesine bak. Hangisi güven veriyor yazdım. Ve ek olarak nette bir robotistanı araştır, bir de bluemaviyi. Hangisi hakkında daha fazla bilgi bulabiliyorsun diye sordum.
Burada amaç bluemavi yi kötülemek değildir ama reklamını iyi yapan, firmasını kurumsallık seviyesine çıkaran yada öyleymiş gibi gösteren adam daha çok kazanır. İşin aslı, birincisi reklam, ikincisi ise emektir. Ne kadar çok emek sarfedersen o kadar çok kazanırsın.
Ben de örnek olarak farmasi, oriflame, huncalife, avon, gibi network marketing firmalarını verecektim ama forumda sempatizanı falan varsa polemik çıkar diye vermek istememiştim. Onların tekniği de basit aslında. Sürekli sosyal medya vs reklam alanlarında millete sahte mutluluk pompalıyorlar. Dışarıdan bakıp bunları mutlu ve zengin(?) görenler önce merak edip şöyle bir bakıveriyorlar, sonra kaybedecek birşey olmadığını görünce içeri zıplıyorlar. Evet kaybedecek birşey yok, zarar görmüyorsunuz ama çok uzun yıllar boyunca networkte kalıp, yatırım yapıp altınıza eleman doldurmazsanız sadece patronları zengin ediyorsunuz :)
Bunların toplantılarına bir bakın, hep en pahalı mekanlarda en lüks yemekler yenir, en kaliteli kıyafetler giyilir. Bazı seçilmiş üyelerin şişirilmiş banka hesapları toplantılarda gösterilip üyeler motive edilir. (Ya da kandırılır. Artık ne gözle bakarsanız) :)
@GND İşte bunun gibi kendinizi mutlu, zengin ve güçlü gösterirseniz insanlar bundan faydalanmak isteyecekleri için etrafınızda dolaşacaklardır :)

aynen usta bende güçlü firma gibi görünmeye çalışıyorum....

Buna örnek olarak;

robotistan köşeyi döndü kardeşim voleyi vuran adamların en 1.si robitistan ben yıllar evvel robotistan ın ilk halini bilirim adamların belli bir yeri yurdu bile yoktu ayrıca çok basit amatör siteleri vardı ama işte Allah yürü ya kulum diyot bazılarına ... valla doğuştan şans diy birşy var var hep inanır kimisi doğuştan şanslı oluyor kimisi anadan babadan dualı oluyor kimisi tipinden yırtıyor....

Yaradan Mevlam bazılarına iş eş para yağdırıyor bizimgibilere de bit kadar damla damla veriyor....
bunalıma girdim yeminle psikolojim bozuldu ... :( :( :(
hani rızkın 10 da 9 u ticaretdeydi ??
artık hiçbirşeye hiç kimseye inancım kalmadı... :( :( :(

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back