5000 dolarlık iş parçasını neredeyse bitirdin, son delikleri deldin ve kılavuz çekerken kılavuzu kırdın. Ne yaparsın? Aşağıdaki gibi bir makina ile kılavuzu eriterek yok edebilirsin.
Bu tur kompleks bir alet icin ne sonuc veremem ama evdeki basit isler icin uyguladigim yontem soyle. Icerideki kirilan parcayi deliyorum. GObeginden ters yonde kilavuzla vida yuvasi acip oyle sokuyorum. Bunun icin yapilmis aparatlar var aliexpress'te.
Diger yontem de cap yeterli ise gobegi delip iceri sokulacak kil testere ile iceride kalan parcayi 5-6 parcaya kesmek. Bu sekilde sokulebiliyor.
Kılavuz çok sert. Onu delmek için elmas uçlu freze kullanman lazım. Frezeyi de bir şekilde sabit ilerletmen lazım. Mesela manyetik matkaplar var, çelik gövdeye sabitliyorsun ve bir kolla ilerletebiliyorsun.
Kılavuz çok sert. Onu delmek için elmas uçlu freze kullanman lazım. Frezeyi de bir şekilde sabit ilerletmen lazım. Mesela manyetik matkaplar var, çelik gövdeye sabitliyorsun ve bir kolla ilerletebiliyorsun.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.