Peki abi şimdi benim kafama bir şey dank etti. Bende iki ayrı adaptör var. Dolayısıyla ikisi de + olarak iş yapıyor. Ben amplinin - ihtiyacını nasıl karşılayacağım?
Yok abi LM1875'i simetrik besliyoruzya ondan dedim.Bir tek LM1875'e iki hoparlör mü bağlı diyorsun, anlamadım.
Tamam abi. Trafoda yaptığımız gibi aşağı yukarı. Ben SMPS olduğu için emin olamadım.Tamam ben adaptörü "hoparlör" olarak okumuşum ... Birşeyler yesem iyi olacak.
Bir adaptörün artısını diğer adaptörün eksisine bağlayacaksın. Bu bağlantı yeri senin şasen olacak. Diğer uçlardan birisi + besleme diğeri - besleme olacak.
Tamam abi. Trafoda yaptığımız gibi aşağı yukarı. Ben SMPS olduğu için emin olamadım.
Bu durumda benim adaptörüm 19v X 5.27A = 100W olduğuna göre 1 tanede kullansam yetiyor ama bunu simetrik'e çevirmek zor gibi.
B sınıfı bir amplifikatörde teorik verim %50 dir.
Ancak üretici özel uygulamalarla verimi yükseltmiş %60lara hatta %70 lere çıkartmış olabilir.
En iyisi yine ikisinide kullanayım. İhtiyacından fazlasını çeker miki ampli?Simetriğe çevirmek mümkün ama güç kaybı olur ve güç kaynağının vasfıda düşer.
En iyisi yine ikisinide kullanayım. İhtiyacından fazlasını çeker miki ampli?
Çıkışa birşey bağlı değil derken, Hoparlörleri çıkışa bağladık, ama pc boşta müzik filan dinlemiyorum. Herhangi bir ses yok çıkışta. Bu mudur?Adaptörlerin güçlü olduğu için boştaki akımları (yani çıkışa birşey bağlı değilken şebekeden çektikleri akım) yüksek olacaktır. Ama amfinin kendisi "güç kaynağı güçlü, şundan daha fazla akım çekeyim" demez
Çıkışa birşey bağlı değil derken, Hoparlörleri çıkışa bağladık, ama pc boşta müzik filan dinlemiyorum. Herhangi bir ses yok çıkışta. Bu mudur?
Yoksa Hoparlör jackları dahi takılı değilken anlamında mı?
Bende mi bir şeyler yesem acabaAdaptörün çıkışı boşta iken.
Bende mi bir şeyler yesem acaba
Abi adaptör ampliye sabit bağlı. Düğmeyi açarsam ampliye elektrik verecek, kaparsam vermeyecek. Vallahi anlayamadım tam olayı.
Anladım. Benim mikserde açma kapama düğmesi olmadığından üzerinde düğme bulunan bir üçlü priz aldım. Mikser ve Adaptörleri buna bağlayıp ses ile ilgili bir işim olduğunda direk üçlü prizi düğmeden açacağım. Böylece adaptörler hiç bir zaman boşta güç harcamamış olacak.Adaptörün çıkışına birşey bağlamasan bile o adaptör şebekeden enerji çekecektir. 200 W adaptör, 100 W adaptöre göre yüksüz daha çok enerji çekecektir.
Senin amfiyi şu anda değerlendirmeye almıyoruz. Sen amfiyi adaptöre bağlayınca zaten amfinin harcadığı elektriği ödemeye razısın