Yalnız şöyle bir durum var. Şimdi Çin'den gelen FY6900 sinyal jeneratörü ile 1.5 Vrms 1 kHz sinüs ürettim ve THD sine baktım ve %0.020 ölçtüm. Aynı sinyali Audacity ve ASIO kullanarak UCA202 ye ürettirdim, distorsiyon %0.021. Yani FY6900'un audio test sinyali üretimi açısından UCA'ya göre neredeyse hiçbir avantajı yok.
Bu testi yaparken şunu da farkettim: Ben bu UCA202 yi araştırırken, NwAvGuy denen audio gurusunun incelemesine ve ölçümlerine bakmıştım. Burada, UCA202'ün içinde Texas Instruments PCM2902 CODEC kullanıldığı belirtiliyor ve THD değeri de %0.007 seviyelerinde. Arka plan gürültüsü de oldukça iyi. Ama şu anda benim elimdeki UCA202, Coolaudio diye bir firmanın V2902 diye bir klonunu kullanıyor CODEC olarak
Bunun neticesinde UCA202 nin hem THD performansı hem de arka plan gürültü performansı biraz kötüleşmiş (ölçülebilir seviyede, duyulabilir seviyeden çok daha düşük).
Yani eğer elimizde orijinal UCA202 olsaydı, bu sinyal jeneratörünün sadece üçte biri bir THD seviyesine sahip olacaktı