Kapı kumandası ile röle nasıl tetiklenir?

Aynen PT2272 alıcıymış. Valla yeni bir şey öğrendim oldukça hoş. Bir çip ile adamlar tonla işi çözmüş. Bence Gökhan abi için en iyisi 10TL lik bu çip ama elindeki kumandanın kodunu öğrenmesi için ya bir tane alıcı modulü alacak evdeki arduinosu ile hızlıca okuyacak ya da vericiyi de bunun karşılığı olan çiple yapacak.
bu pt entegreler ile çok garaj kapısı alıcısı yaptık.
sahtesi delirtiyor insanı ama orta halli replika ve orjinalleri güzel çalışıyor.
 
@Gokrtl abi

Bakacağım. İzin günümde bile rahat yok yav. Korniş kırılmış onu değiştiriyorum. :D
 
Benzer bir konu ile uğraşıyorum. Yeni bir konu açmak yerine buradan devam etmek istedim.

1699377739039.png

Resimdeki modülden aldım.

1699377786339.png

Yukarıdaki bağlantı şemasını biraz önce gördüm. Benim bağlantımda filtre bobini yok ve tüm gnd ler birleşik durumda...

Dataout çıkışını osilaskoba bağladığımda arabanın orjinal kumandası dahil tüm kumandalardan sinyal aldığımı gördüm.
1699378020836.png

1699377960001.png


ilk fotoğrafta fazla denk gelmemiş ama ortamdan da bir miktar gürültü alıyorum. Bugün biraz araştırırken bu tip kumandalarda genelde ask modulasyonu kullanıldığını okudum.

1699378434869.png


Kullandığım osiloskop 25mhz, dolayısı ile taşıyıcı sinyal olan 433mhz i göremem. O halde fotoğrafta görünen yukarıda kırmızı ile çizdiğim gibi esas sinyalin darbeleri olmalı... Frekansta 1700hz ölçülmüş. O halde bu sinyalin baudrate değeri de 1700...

Şimdi gelelim sorunumuza. Esp32 ile sinyali (gelen datayı) okumak istiyorum. Virtualwire, rc switch gibi kütüphaneleri denedim ve hiç sonuç alamadım. Hardware serial kütüphanesi ile data aldım. Ancak bu işe yarar bir yöntem değil. Baudrate değişken olabilir. Benim amacım 433 mhz tüm kumandaları okumak.

ESP32 nin rmt kütüphanesi varmış. Biraz kurcaladım. Bir şeyler okuyorum ama tam beceremedim. Sanıyorum biraz bu konu ile uğraşacağım..

konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların tavsiyelerini duymak isterim. Herhangi bir yöntem ile gelen datayı almak istiyorum. Kumadalar ne gönderiyor hiçbir fikrim yok. Tahminimce şifreli veya şifresiz çokta kısa olmayan bir data gönderiyorlar. Daha önce ir kumandaları okumuştum yanlış hatırlamıyorsam 2 veya 4 byte bilgi gönderiyorlardı. Rf kumandalarda sanırım daha uzun. Gerçi eminde değilim. Temiz bir okuma alamadığım için kendini tekrar eden sinyalin gürültülü halini almış olabilirim. Rf kumandalarda crc de kullanıyormuş ama her sinyalde illa crc de varmı emin değilim...
 
@Endorfin35+ fotoğrafını eklediğin türde ürünleri daha önceden kullandım, bead in olması şart değil. Olmadan da çalışır. Sizin durumunuzda siz doğrudan data out u MCU ile dinlediğiniz için aslında biraz sıkıntılı bir iş ile uğraşıyorsunuz, sahada aynı anda o bantta birden fazla verici olabilir, bunların sizin alıcınıza göre baskınlığı veri akışı esnasında değişebilir. Ama sanıyorum ki amacınız zaten pini dinlemek ve bu tür sıkıntılar konu dışı. Bence bu durumda pine harici kesme tanımlamak, bir timer ile bunu bağlamak hoş olabilir. Bu durumda aslında zamanda geriye doğru bakarak geçtiğimiz 100ms içinde pin hangi durumlar arasında hangi sürelerde değişmiş görebilirsiniz ve buna göre çözümleme yapabilirsiniz. Baud u bilinmeyen data akışının baudunu tespit edebilirsiniz vs. Bunu yapan hazır kütüphane var mıdır bilmiyorum, anlattığım şey aslında bir çeşit logic analyzer yapmak gibi oluyor, eğer amacınız sadece gözlem ise doğrudan bir logic analyzer alıp ona da bağlayabilirsiniz.
 
1699384044977.png

@clc Resimdeki gibi bir ürün yapmak istiyorum. Kumandanın sinyalini kaydedip daha sonra bu sinyal ile tetik almak istiyorum. Bu nedenle ilk iş olarak elimdeki kumandalardan nasıl bir veri alıyorum. Veri değişken mi sabit mi bunları gözlemlemek istiyorum. Hazır kütüphaneler sanırım daha çok parametreleri bilinen durumlar için işe yarıyor. Esp nin kütüphanesini inceliyorum bakalım bir ilerleme olacak mı...

 
26411 eklentisine bak
@clc Resimdeki gibi bir ürün yapmak istiyorum. Kumandanın sinyalini kaydedip daha sonra bu sinyal ile tetik almak istiyorum. Bu nedenle ilk iş olarak elimdeki kumandalardan nasıl bir veri alıyorum. Veri değişken mi sabit mi bunları gözlemlemek istiyorum. Hazır kütüphaneler sanırım daha çok parametreleri bilinen durumlar için işe yarıyor. Esp nin kütüphanesini inceliyorum bakalım bir ilerleme olacak mı...


Bu durumda ben olsam hazır kütüphaneler ile bir çözüm bulamadığım durumda şu yolu izlerdim. Öğrenme moduna girildiği zaman belirli bir süre için gelen sinyali kaydederim, bu işi 3 kez yaparım en az(tuşa bastın led yandı kumandaya bastın led yan söne geçti bir süre sonra tekrar yandı tekrar tuşa bas gibi) daha sonrasında ilgili sinyalin karakteristik özelliklerini çıkarırım ve gelen sinyallerde o sinyali ararım. Büyük ihtimalle günümüzde bunu yapmanın çok daha kolay yolları vardır ama dışarıdan biri olarak bu yol geliyor aklıma. Kolay gelsin
 
Son durum şöyle,

1527 serisi entegreye sahip bir kumanda ve hazır kütüphane buldum. Gayet iyi çalışıyor. Kumandaları biraz daha araştırdım. Hepsi ask modulasyonu kullanmıyor. Modulasyon ve protokolleri araştırmak ve deşifre(analiz) etmek lazım. Velhasıl konu biraz derine iniyor. Şimdilik 1527 ile yola devam edip vakit buldukça diğerlerini inceleyeceğim.

1699453215781.png
referans : https://ipfone.hu/reverse-engineering-the-433mhz-cixi-yidong-electronics-protocol/
 
abi kalp kumandası diye okudum konuyu :katil1:
 
Son düzenleme:
Devreyi tekrar tasarlıyorum. Modül için bobin ekleyeceğim. Bobin konusunda bir tavsiyeniz olurmu? Değeri nasıl seçerim?
Youtube da ferrite bead seçimi ile ilgili 1-2 güzel video var ancak bu tür bir durumda çok bir hesaplama yapacak bir şey yok gibi geliyor bana, ben yanlış hatırlamıyorsam 603 paket 100mhz de 1k olan bir versiyon kullanmıştım, şu an olsa yine onu kullanırım. Ferrite bead tam olarak bobin dediklerimiz gibi olmuyor, bobin denince ben inductor anlıyorum ama ferrite beadlerin yapısı mantığı biraz daha farklı
 

Forum istatistikleri

Konular
5,884
Mesajlar
100,397
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top