Karot için SDS Max adaptör

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
26,187
Tuğladan duvara, su drenajı amaçlı, 100mm lik ve kabaca 50 cm boyunda delik delmem gerekti. Elimdeki SDS Max kırıcı/deliciye takılabilecek bu ölçüde bir panç bulamadım. Bu ölçülerde ancak karot diye tabir edilen büyük boy delik kesicileri bulunuyor. Bunlar için de özel karot delici makinalar gerekiyor. Bir karotçu çağırıp deldireyim dedim, ama aradığım karotçular ya hiç ilgilenmedi, yada binbir dereden su getirip o işin neden olmayacağını anlattı bana :p Ustalar malesef böyle. Birkaç delik için kesinlikle rahatlarını bozmazlar.

Öncelikle gidip uygun ölçüde, ucuz bir karot kesici aldım.

scaled_img_20180905_165750.jpg


scaled_img_20180905_165802.jpg


scaled_img_20180905_165812.jpg


Duvar yumuşak tuğla olduğu için çok büyük bir güç gerekli olmayacaktı. O yüzden bu karot kesiciyi SDS Max makinaya bağlamak için bir adaptör yapıp, fazla zorlamadan yavaş yavaş ilerletirsem olur diye düşündüm.

Sanayiye gidip SDS Max panç'lar için satılan bir şaft aldım. Sonra bu şaftın, pança takılan yerindeki dişi tornada düzelttim. Sonra yuvarlak bir düşük karbonlu çelik parçaya 1 1/4 UNC ölçüsünde diş açtım. Büyük karotların arkasındaki diş ölçüsü budur. Sonra da dişli tarafı torna aynasına, SDS Max tarafını da torna arabasına bağladım. Böylece bu iki parça tam olarak aynı eksende oldular. Sonra da torna yataklarına kalın bir bez örttüm ve tornanın üzerinde bu şekilde iki parçayı TIG kaynak ile kaynattım.

scaled_img_20180905_165833.jpg


scaled_img_20180905_165903.jpg


Delmek çok kolay olmadı. Her bir delik, yumuşak tuğla olmasına rağmen, tuğlaların içi çimento dolu olduğu için yarım saate yakın sürdü. Makina da baya ısındı ve ara ara dinlendirmem gerekti. Ama neticede delikler delindi ve karotçuların da rahatını bozmamış olduk.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,448
Mesajlar
138,582
Üyeler
3,343
Son üye
Yigitaatalay

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top