Kendi kendine kapanan masaüstü bilgisayar

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
5,055
Bilgisayarım yakın zamanda bir kaç kez kendi kendine kapandı. Kapanıyor 2-3 dk sonra kendi kendine açılıyor. En son bugün aynı sorun 3-5 kez tekrarlayınca sorunun ne olduğunu anlamaya çalıştım.

Kasanın içinde her şey olağan görünüyordu. Arızanın tipine göre aklıma ilk gelen bir şeyler ısınıyor, soğuduğunda tekrar çalışmaya başladığı oldu.

Tabi ben işlemci anakart gibi parçalara odaklandım, donanım yazılımları ile ısıları takip ettim vs. hiç bir sorun göremedim. Sorun görünmüyor ama bu sırada tekrar kapanıyordu.

Termal kamerayı açtım acaba sensörlerin iletmediği bir sorun mu var diye bir de baktım güç kaynağı grafik kartından fazla ısınıyor.


1626299765606.png
 
Cooler Master'ın RS-500-PCAP-D3 model 500 W güç kaynağım var.

Benim güç kaynağının fanı ısıya göre devreye girdiği için dönmemesine alışkınım. Yukarıdaki manzarayı görünce elle döndürmek istediğimde çok zor döndüğünü fark ettim.

Olayın telaşı sebebi ile buraların fotoğrafını çekemedim...

Güç kaynağını açıp fanı söktüm. Fanın arkasındaki etiketin altında bulunan yuvayı çıkarttım. Fanı yuvada tutan plastik sekmanı söktüm. Fanı dışarı almış oldum. İçerisine biriken ince tozdan dolayı çok zor döndüğü görülüyordu.

Önce fırça ve pamuk ile daha sonra ise WD40 kullanıp temizledim ve yerine taktım. WD40 kullandığım için tekrar ince yağ dökmedim. Dönüş neredeyse sürtünmesiz gibi oldu.

Her şeyi tekrar yerli yerine taktım ve bir süre çalıştıtırdıktan sonra herşeyin normale döndüğünü gözlemledim.

Şimdiki görüntü aşağıdaki gibi.

Umuyorum bu kapanma sorununu bir daha yaşamam...

1626300196583.png
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,994
Mesajlar
102,295
Üyeler
2,519
Son üye
Coby5

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top