Kilo Kontrolü

Benim kilo kontrolcüler. Son 11 yıldır hem ulaşım, hem de gezi amaçlı düzenli bisiklet kullanıyorum. Hayatımdaki yeri vazgeçilmez. Kışın zemin kuru olduğu sürece binmeye devam ederim. Yazın neredeyse her gün 20-45km arası sürerim. Hafta sonları 100km+ turlar olabiliyor. Yıllık 7 ila 9 bin km yol yapıyorum. Hem eğlenip hem bedavadan spor yapmış oluyorum. Sinir strese de birebir.

IMG_20221210_004054.jpg
IMG_20221127_204601.jpg

Benim kilo kontrolcüler. Son 11 yıldır hem ulaşım, hem de gezi amaçlı düzenli bisiklet kullanıyorum. Hayatımdaki yeri vazgeçilmez. Kışın zemin kuru olduğu sürece binmeye devam ederim. Yazın neredeyse her gün 20-45km arası sürerim. Hafta sonları 100km+ turlar olabiliyor. Yıllık 7 ila 9 bin km yol yapıyorum. Hem eğlenip hem bedavadan spor yapmış oluyorum. Sinir strese de birebir.

31669 eklentisine bak31667 eklentisine bak
Kaç saat bisiklet üzerinde kalıyorsun?
Bu kadar sürersem diğer işleri yapacak zaman kalmaz. :)

Kaç saat bisiklet üzerinde kalıyorsun?
Bu kadar sürersem diğer işleri yapacak zaman kalmaz. :)
Günlük en az 20km civarı ve yaklaşık bir saat sürüş yapıyorum. Havanın fazla sıcak ya da soğuk olmadığı zamanlarda 30-40-50km lere kadar yolu uzatıyorum. Bisiklet gruplarının etkinliklerine de katılıyorum. Mesela her perşembe akşamı saat 20:00 de toplanıp şehir içinde 15-20km civarı düşük tempo ile turlayan bir grubumuz var. Kendine güvenenler hafta sonları şehir dışına doğru 80km+ sürüşler organize edebiliyor.

Bu arada 12 gündür evde tıkılı durumdayım. 13 yıldır Ankara trafiğinde bisiklet kullanan biri olarak bomboş bisiklet yolunda 10km/h hızla giderken düşüp sağ dizimin dış tarafını yere çarptım. Evin içinde baston şemsiye ile dolaşıyorum. Kalıcı bir hasar olmayacağını umut ederek iyileşmeyi bekliyorum.

Eski hipodroma Altındağ belediyesi tarafından millet bahçesi yapıldı. Dış çeperine 2.7km uzunluğunda bisiklet yolu yapıldı. Her şey güzel fakat tekerlekli araçların kullanacağı yolu cana kasteder gibi şaplı betondan yapmak hangi geri zekalının fikriydi merak ediyorum. Yol tutuşu berbat. Hele sulama ya da yağmur nedeni ile ıslanmış, üstüne bir de yola bir parça çamur falan sıçramışsa eyvah. Frene basmayı bırak dokunduğun anda yıldırım hızıyla kontrolsüz bir şekilde yere yapıştırıyor adamı.

Peki bu yol neden hem amacına uygun şekilde ve ucuza asfalt dökülmek yerine pahalı, kısa ömürlü ve dışarıdaki araç trafiğinden bile daha tehlikeli olacak şekilde kaymak gibi beton dökülerek yapıldı? Cevap bence çok basit. Asfalt belediye imkanlarıyla yapılacak ve neredeyse bedavaya hallolacak. Ama 2.7km yol için şaplı beton olacak dersen işi tanıdığa ihale edip parayı vurabilirsin...

Son düzenleme:
Bizim akrabaların bisiklet grubu var, hepsi 60 yaşa yakın, hepsi süper göbekli, ama ta Hollanda'ya bisikletle gidiyorlar. Her şeyi de yiyorlar, doktorun yolunu da bilmiyorlar.

İşin sırrı hareketli bir hayat tarzı belirlemekten geçiyor. Masa başında olan biz elektronik tutkunları gibi olanlar için bunu uygulamak daha zor.

https://www.trendyol.com/collagen-l...t-p-741197987?boutiqueId=61&merchantId=783518
Kolajen dediğine bakmayın ananastan elde edilen bir etken..
https://www.trendyol.com/magnimore/...0-p-803236549?boutiqueId=61&merchantId=261095
3 lü magnezyum bileşeni

Barsaklarınızı düzeltirseniz gerisi düzelir.

Bu ikiliyi beyaz ekmek (Buğday ürünleri) patates ve yağlı kızarmalılardan uzak durarak kullandığınızda birçok şey düzene girer.
Sabahları bir haşlanmış yumurta yanına domates salatalık veya benzer sebzelerden.. Bir dilim çavdar ekmeği...
Öğleye mümkünse sadece çorba.
Akşama salata ile düşük porsiyon az yağlı yemek.

3 ayda 6 kilo verdim.

Son düzenleme:
Şeker yağdır, yağ şekerdir. Pirinç yersin, fazla yersin, vücut yağa dönüştürüp depolar. Glisemik indeks tablosu alıp bakacaksın, hangi besinin şeker değeri ne kadar öğreneceksin.
Eğer şeker, glisemik indeksi yüksek besinleri 1 ay terk edersen vücut şeker ihtiyacını depo yağlardan karşılamaya alışmaya başlayacak. Yağlardan şeker elde etmeye alıştıracak süre şekerden uzak durursan, metabolizma yağı yıkıp şeker elde etmeye alışacak. Şekerli yerine bol yağlı diyete geçeceksin.

1 ayda 5 kilo verebiliyorum, ama, su oranım düşerek kilo verdiğimi ölçüyorum. İşlevsiz kilo verme oluşuyor.

Eklem kırıklarım, kazalar, ters hareketler sebebiyle yağı terk edemiyorum. Özellikle hayvansal yağlardan uzaklaştığım anda eklemler bas bas bağırıyor, ağrıyor. Yaşlandın mı, hayvansal yağlar dostun. Asidik, bazik işlem gören yağlar kalıcı yer ediniyor, eklemlere faydası sıfır. Margarinler var olduğundan beri faydasız, ayçiçek, mısır yağı gibi yağlar son dönemlerde faydasız hale geldi, işin içine asitle işleme girdi.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back