Şeker yağdır, yağ şekerdir. Pirinç yersin, fazla yersin, vücut yağa dönüştürüp depolar. Glisemik indeks tablosu alıp bakacaksın, hangi besinin şeker değeri ne kadar öğreneceksin.
Eğer şeker, glisemik indeksi yüksek besinleri 1 ay terk edersen vücut şeker ihtiyacını depo yağlardan karşılamaya alışmaya başlayacak. Yağlardan şeker elde etmeye alıştıracak süre şekerden uzak durursan, metabolizma yağı yıkıp şeker elde etmeye alışacak. Şekerli yerine bol yağlı diyete geçeceksin.
1 ayda 5 kilo verebiliyorum, ama, su oranım düşerek kilo verdiğimi ölçüyorum. İşlevsiz kilo verme oluşuyor.
Eklem kırıklarım, kazalar, ters hareketler sebebiyle yağı terk edemiyorum. Özellikle hayvansal yağlardan uzaklaştığım anda eklemler bas bas bağırıyor, ağrıyor. Yaşlandın mı, hayvansal yağlar dostun. Asidik, bazik işlem gören yağlar kalıcı yer ediniyor, eklemlere faydası sıfır. Margarinler var olduğundan beri faydasız, ayçiçek, mısır yağı gibi yağlar son dönemlerde faydasız hale geldi, işin içine asitle işleme girdi.