Aslında yazılım tamamen sıfır kategori ile gelse de olur. Ben bomist kullanıyorum, orada adam bir kategori hiyerarşisi tanımlamış ama bana kullanışlı gelmedi. Sildim ve yeniden kategoriler oluşturdum. Çok kafa yormamak için de herşeyi çok genel tuttum.
Bomist'te bir sürü ilave özellik ve bürokrasi var. Mesela komponenti girerken adedi yanlış girdin. Gidip adedi düzeltemiyorsun. Onun yerine "stok eklemen" gerekiyor. 1000 yerine 100 tane 1N4007 var yazmışım. Sonra da 900 tane stok ekliyorum, sanki iki ayrı partide satın aldım malı
Başlangıç için üç tane elzem özellik var bu program için:
1) Veri girişi formu
2) Veri listeleme. Kriterlere göre filtreleme. İlk başta doğrudan SQL sorgu bile uygundur, özel form yapmaya bile gerek yok.
3) Veri düzenleme
Bundan sonda da şu özellikler mesela eklenebilir:
1) İşlem kaydı. Hangi tarihte ne yapıldı?
2) Barkod okuma
Bomist'te bir sürü ilave özellik ve bürokrasi var. Mesela komponenti girerken adedi yanlış girdin. Gidip adedi düzeltemiyorsun. Onun yerine "stok eklemen" gerekiyor. 1000 yerine 100 tane 1N4007 var yazmışım. Sonra da 900 tane stok ekliyorum, sanki iki ayrı partide satın aldım malı
Başlangıç için üç tane elzem özellik var bu program için:
1) Veri girişi formu
2) Veri listeleme. Kriterlere göre filtreleme. İlk başta doğrudan SQL sorgu bile uygundur, özel form yapmaya bile gerek yok.
3) Veri düzenleme
Bundan sonda da şu özellikler mesela eklenebilir:
1) İşlem kaydı. Hangi tarihte ne yapıldı?
2) Barkod okuma