Komponent takip sistemi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,796
Elimdeki elektronik komponentlerin takibini yapmak için yıllardır bir yazılım veya servis araştırıyorum, ama aylık 50 dolar isteyen online servisler ve yıllar önce geliştirilmesi durmuş ve bolca bug olan açık kaynak yazılımlardan (mesela Partkeepr ) başka birşey bulamadım şimdiye kadar.

Sonra Bomist diye bir komponent takip yazılımını 1 yıllığına lisansladım ve 100 tane de komponent ekledim veritabanına. Ama bunun da aylık öndemesi 30 Avro, o yüzden yenilemedim.

Sonra diskte bir directory yi bu iş için tahsis edip, her komponent için ayrı bir dizin açıp o şekilde takip edeyim dedim. Ama böyle yapınca da komponent aramak, listelemek, ve listedeki komponentler üzerinde kolayca işlem yapmak zor olacak.

En son şimdi gene açık kaynak olan Inventree diye bir yazılım buldum


Depodaki dokümantasyonu kullanarak docker bazlı kurulumu yaptım ve çalıştırdım. Yazılım bir web sunucusu olarak çalışıyor ve bir tarayıcı ile erişiliyor.
 
Açılış ekranı

1670685717820.png
 
Login den sonraki ekran

1670685768581.png


Komponent giriş ekranı. Daha komponent girmedim.

1670685803995.png
 
Daha sağladığı özellikleri bilmiyorum, ama fazla bir beklentim de yok. Komponentleri gireyim, her bir komponent için lokasyon ve resim ekleyebileyim ve sonra da belli kriterlere göre aratıp bulayım yeter. Ama aşağıdaki özellikler de varsa veya eklenebiliyorsa bonus olur:

1) Barkod okuyucu desteği. Mesela özdisan'dan aldığın komopnentin barkodunu hemen okut, gereksiz şeyleri sil ve kaydet.

2) Octopart entegrasyonu ile otomatik olarak datasheet çekmek.
 
Özdisan KAREKOD unda veri yok. Örn: elimde özdisandan satın almış olduğum LM2937IMP-3.3/NOBP adlı malzeme var, bu paketin üzerindeki etiketteki karekod u okutunca çıkan OZDSN165800. oluyor. Bari sayfası açılsaydı.
Özdisanla iletişime geçtim ve Kare kodu okuttuğumda malzeme ile ilgili tüm verilerin içine eklenmesini istedim ve üzerinde çalıştıklarını söylediler. Bekliyorum.

Müşteri ve ürün takibi için kendime 4 sene süren bir program yazdırdım, Fakat programcım destek vermeyi kesti, hoş hala kullanıyorum ama güncelleme gerekiyor.

Yeniden bir program yazdırıyorum. Müşteri ve ürün takibi bitti. Stok takibi kaldı. Bu ay sonu gibi biteceğini tahmin ediyorum.
 
Çok güzel bir tespit. Ben en azından kare kodu okuttuktan sonra, o kodla Özdisan'ın sitesinden arama yapıp bilgileri oradan alacak bir program yazarım diye düşünmüştüm geçenlerde. O kodla arama bile yapılamıyor sitesinde. Ürünün sayfasında da o kodu gösteren bir alan yok. Anladığım kadarıyla sadece kendi stok hareketleri ve irsaliye işlemleri kolay olsun diye ERP sistemindeki malzeme kodunu basmışlar etikete.
 
Özdisan KAREKOD unda veri yok. Örn: elimde özdisandan satın almış olduğum LM2937IMP-3.3/NOBP adlı malzeme var, bu paketin üzerindeki etiketteki karekod u okutunca çıkan OZDSN165800. oluyor. Bari sayfası açılsaydı.

Ben de ne güzel barkod okuyucu almıştım, özdisandan gelen paketi okutup çoğu bilginin geleceğini hayal ediyordum. OSDSN293774 görünce hayal kırıklığına uğradım :confused:
 
Her bilgiyi içine yazmasa da olur. Bir web api olsa özellikleri içeren bir JSON döndürecek, o da iş görür.
 
Octopart API kullanılabilir belki.

 
  • Beğen
Reactions: nt
Sorun barkod okuyucu ile okuduğunuz bilginin OZDSN165800 gibi ürünle ilişkisi kurulamayan bir metin olması.
 
ERP sistemi dışarıya açık değildir. Olmaması da mantıklı olan.
ERP sistemi web uygulamasıyla bir arayüz üzerinden haberleşiyordur, malzeme tanımı, stok ve sipariş alışverişi yapmak için. Firma içindeki operasyonlar web uygulamasından bağımsız yürüyordur.
 
  • Beğen
Reactions: nt

Forum istatistikleri

Konular
5,836
Mesajlar
99,533
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top