Elimdeki elektronik komponentlerin takibini yapmak için yıllardır bir yazılım veya servis araştırıyorum, ama aylık 50 dolar isteyen online servisler ve yıllar önce geliştirilmesi durmuş ve bolca bug olan açık kaynak yazılımlardan (mesela Partkeepr ) başka birşey bulamadım şimdiye kadar.
Sonra Bomist diye bir komponent takip yazılımını 1 yıllığına lisansladım ve 100 tane de komponent ekledim veritabanına. Ama bunun da aylık öndemesi 30 Avro, o yüzden yenilemedim.
Sonra diskte bir directory yi bu iş için tahsis edip, her komponent için ayrı bir dizin açıp o şekilde takip edeyim dedim. Ama böyle yapınca da komponent aramak, listelemek, ve listedeki komponentler üzerinde kolayca işlem yapmak zor olacak.
En son şimdi gene açık kaynak olan Inventree diye bir yazılım buldum
Depodaki dokümantasyonu kullanarak docker bazlı kurulumu yaptım ve çalıştırdım. Yazılım bir web sunucusu olarak çalışıyor ve bir tarayıcı ile erişiliyor.
Sonra Bomist diye bir komponent takip yazılımını 1 yıllığına lisansladım ve 100 tane de komponent ekledim veritabanına. Ama bunun da aylık öndemesi 30 Avro, o yüzden yenilemedim.
Sonra diskte bir directory yi bu iş için tahsis edip, her komponent için ayrı bir dizin açıp o şekilde takip edeyim dedim. Ama böyle yapınca da komponent aramak, listelemek, ve listedeki komponentler üzerinde kolayca işlem yapmak zor olacak.
En son şimdi gene açık kaynak olan Inventree diye bir yazılım buldum
GitHub - inventree/InvenTree: Open Source Inventory Management System
Open Source Inventory Management System. Contribute to inventree/InvenTree development by creating an account on GitHub.
github.com
Depodaki dokümantasyonu kullanarak docker bazlı kurulumu yaptım ve çalıştırdım. Yazılım bir web sunucusu olarak çalışıyor ve bir tarayıcı ile erişiliyor.