Korad kapalı iken çıkış empedansı

132kHz

Aktif Üye
Bugün batarya şarj ederken birşey farkettim bataryayı 24 v seviyesine çıkana kadar şarj ettim sonra herzamanki gibi koradın out tuşuna basarak çıkışı kapattım ve jacklerden birini sökmeye lüzum görmeden kutup baslarındaki vidaları gevşetmeye başladım ancak kıvılcımlar oluşmaya başladı.

Bazı güç kaynakları out yapıldığında çıkışını kısa devre ediyor ancak KORADIN çıkışının kapalı konumdayken yüksek empedanslı oldugunu zannediyordum. Bu kıvılcımlar kesinlikle kısa devre seviyesinde değil daha cok bir sızıntı akımı gibi(belki çıkışına ters bağlı diyordun?). Ama yinede kıvılcım seviyesinde bir akım akması beni epey rahatsız etti eğer şarj bitti diye kapatıp sokmeden bıraksam bataryaları bitene hatta hasar alana kadar deşarj edecek demekki.

Bu konuda tecrubesi / fikri olan var mı ?

Güç kaynağı çıkışında 500 uF gibi bir kapasitör olur ve ayrıca da o kapasitörü boşaltan paralel bir direnç. Aküyü çıkışa değdirince büyük bir akım ile bu kapasitör şarj oluyordur, ark da ondandır.

Güç kaynağı çıkışında 500 uF gibi bir kapasitör olur ve ayrıca da o kapasitörü boşaltan paralel bir direnç. Aküyü çıkışa değdirince büyük bir akım ile bu kapasitör şarj oluyordur, ark da ondandır.
Şemada 330 uf kondansatör 500 ohm deşarj direnci gözüküyor. Bende ilk çıkış kapasitesinden şüphelendim ama kapasiteden kaynaklı olsa bir süre kıvılcım atmaması gerekmez mi?

Multimetrenin sigortalarını uzun Süre önce attırmıstım diye hatırlıyorum yarın bir bakayım DC akım ölçebiliyor muyum.

Sigortalar için de bir ara konu açacağım unit ut89xd sigorta olarak diş görünüşü fluke un hızlı sigortalarında benzeyen beyaz bir sigorta kullanmış. İlk bozulduğunda internet ten uygun bir sigorta bulamamıştım klasik cam sigorta takmak da istemediğimden öyle kaldı

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,562
Üyeler
3,399
Son üye
Cosef

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back