Korad3005P(rev24Q02)

Sadece O transformeri 600 dolara satıyor herifler. Bana pek mantık yapmıyor. O kadar sadakatlı bir trafo yapacağına, transfer fonksiyonu yamuk yumuk olan bir trafo yapıp, transnfer fonksiyonunu yazılımda düzeltmek, 600 dolar bayılmaktan daha mantıklı değil mi?

BODE100 neticede bir VNA. Nasıl ki VNA larda tracking generator çıkışındaki frekansa bağlı değişimleri sıfırlıyorsun, trafonun önceden bilinen karakteristiğini de baştan sıfırlayabilmek mümkün gibime geliyor.
Ölçümde kompanse etmek mümkün ama devreye enjekte edilen seviyenin değişmesi ölçümü değiştirebilir.

Ben gene isin matematiginden kacip kolayina gidenler icin su videoyu koyayim. Bu videodaki fikir idolum oldu.

Ben şurada 70 sene yaşıcam yaşamıcam. Kalmış 20-30 senem. Kim gidiyorsa gitsin aya uzaya :)
Param olsa elektroniğe zerre dokunmam.

Muhendisin, yuksek muhendisin matematige onem vermemesi ne aci.

Sikisinca viyiklar. Viyiklamiyorsa internette o site senin bu site benim baskalari ne yapmis arayisina girer.

Bizim, gelismis memleketlerin gerisinde kalmamizin temelinde matematiksiz yasam var. At dayi oglu 100nF anlayisi var.

@Sercan

Çıktığı dönem alabilecekken ürünü getiren yoktu. Geldiğinde ise para yoktu maalesef. Maddiyat pek çok kişi gibi giderek kötüleşiyor. Sanırım iş arıyorum diye başlık açacağım yakında.

1710959695549.png

İtina ile yük sürmeye çalışılır.

İstediğim peformansta yük sürmek için daha ne kadar tampon yapmalıyım :katil2:

Of of ne güzel osilasyon üretir bu devre

Merhaba bugün fark ettim fikrinizi almak istedim korad 3005 d 10.6 v ayarladığım 12 v çıkış veriyor. 12 v ayarladığım da 13.6v 13.7 civarı çıkış veriyor. Bir kaç ölçü aleti ile ölçtüm. Daha önce böyle değildi ya da ben fark etmedim. Kalibrasyon konusunda ne yapa bilirim?

Kalibrasyon yaparken kullandığınız kablo ucundan ölçüm yapın. Hatta biraz da akım çekin bu kablodan.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,229
Üyeler
2,921
Son üye
windowsxp

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back