Teşekkürler bulamasaydım ben de 6 mhz deneyecektim zaten bu yeterince benziyor artık kesinlikle denemeye değerŞuradakine benziyor ama o mudur emin değilim.
100pcs/lot, 6.000MHz 20PF HC-49/S SMD Crystal Resonators, 6M
<p style="text-align: center;"> <span style="color: #800000;"><span style="font-size: 24px;"> HC-49/S SMD SMT Crystal Resonators</span></span></p> <p style="text-align: center;"> <span style="color: rgb(192, 0, 0);"><span style="font-size: 24px;">10www.gojgo.com
25409 eklentisine bak
fare sert bir şekilde yere düştükten sonra tepki vememeye başladı kristal içerisindeki piezonun kırıldığından şüpheleniyorumTürkiye'de ve Her yerde bulursunuz. Üzerinde 6000 khz yazan her kristal olur.
Kolay bozulan bir parçada değildir ama madem arıyorsunuz.
Teşekkürler ama henüz osiloskop alamadım bi fnirsi dso oyuncak scobum vardı ama onunda ekranı çantada kırıldıOsiloskop ve sinyal jenaratörün varsa aşağıdaki gibi test edebilirsin.
25428 eklentisine bak
Mesela bu benim 16.200 Mhz kristal için yaptığım ölçüm. Sağ üst tarafta frekansı görebilirsin. Bu arada mavi, sinyal jenaratöründen gelen sinyal.
25429 eklentisine bak
Kaynak:
Böyle bir şey varsa bence farenin dış plastiği de paramparça olmuştur.fare sert bir şekilde yere düştükten sonra tepki vememeye başladı kristal içerisindeki piezonun kırıldığından şüpheleniyorum
Optik için olan led veya bilgisayarla bağlantı kurduğunda yanan süs ledleri hiç yanmıyor kabloda ek vardı ondan suphelendim ama multimetreyle bakınca sorun gözükmüyorOptik mercegin, ledin ve sensorun yerleri tam yerinde degildir.
Evdeki hurdalardan 6 mhz çıkmadı hiç yakın zamanda sipariş verip deneyeceğimBöyle bir şey varsa bence farenin dış plastiği de paramparça olmuştur.
Kristalin bozulduğunda ihtimal vermiyorum. Kristal değişimiyle farenin tamiri mümkün olursa, bizler için de önemli bir tespit olacak
GeliyorUsb kablodan 5v geliyor mu.
Mesela bu benim 16.200 Mhz kristal için yaptığım ölçüm. Sağ üst tarafta frekansı görebilirsin. Bu arada mavi, sinyal jenaratöründen gelen sinyal.