Flux zaten iyi bir lehimleme için gerekli. Yalnız flux oranı lehimden lehime değişiyor. Belki ideal bir oranı vardır. O konuda bilgisi olan varsa bizi aydınlatabilir.Ben bu 3 kanallı olup, içinde reçine yada flux denilen kimyasal bulunan tellerden memnunum. Sanki lehimlemeyi kolaylaştırıyor.
Sizce, sakıncaları neler?
İçinde pasta olmaya tel vardır heralde ama ben ne kendisini nede kullanan birini görmedim. Genelde tel içindeki pasta miktarı yeterli olur. Lehim yapışmıyorsa harici pasta takviye edilir.Ben bu 3 kanallı olup, içinde reçine yada flux denilen kimyasal bulunan tellerden memnunum. Sanki lehimlemeyi kolaylaştırıyor.
Sizce, sakıncaları neler?
Hocam benim yaptığım proseste flux vermediler. Bugün yine gün boyu kurşunsuz lehimle uğraştım ve elim alıştı yeterli seviyede lehim vermeye. Bi şekilde çözdümHavya ucu temiz olursa ve calisilan alan flux icinde olursa kisa dokunusta dahi havya ucunun lehimin fazlasini uzerine almasi lazim. Cok fazla dahi olsa yine temizleyip, yine ayni yere gidilirse, yine almaya devam ederek azalmasi lazim o lehimiin diye dusunuyorum. Flux ta vermediler derseniz, yeni bir is arayin. Gelecek yok o firmada diye dusunurum cunku.
Ki sanirim ilk lehim vermede fazla gitmesinin sebebi dahi flux eksikligi olabilir
Bu sayede farklı şartlarda iyi lehim yapmayı da öğrenmiş oluyorsun. Güzel bir tecrübe. Zor şartlarda bile olsa, en iyi lehimi yapmaya odaklanırsan kas öğrenmesi gibi olabilir.Hocam benim yaptığım proseste flux vermediler. Bugün yine gün boyu kurşunsuz lehimle uğraştım ve elim alıştı yeterli seviyede lehim vermeye. Bi şekilde çözdüm
Evet hocam haklısınız. En güzeli de seri bir şekilde düzgün lehim yapmak. Yani hızlı yapacağım diye soğuk lehim yapmadan, standartlara uygun lehim. Sıralı pinleri havyayı ve teli yanyana kaydırarak lehimleme tekniğine de iyice alıştım, tabi kurşunlu lehim için. Gün boyu lehim yaptığım olmuştu ama gün boyu aynı karttan lehimledigim olmamıştı. Bu şekilde aynı tip elemani lehimleme hızımın artığını hissediyorum. Zevkli bir iş zaten bana göre, akşam 10a kadar da mesai yapsam hiç sıkılmiyorum.Bu sayede farklı şartlarda iyi lehim yapmayı da öğrenmiş oluyorsun. Güzel bir tecrübe. Zor şartlarda bile olsa, en iyi lehimi yapmaya odaklanırsan kas öğrenmesi gibi olabilir.