L ve C de olcebilen avometre

Ebay de Keysight ın hemen her cihazının açık artırmasını en az 7-8 kişi takip eder.
Bulunduğunuz ülkede Ebay ın açık artırmalarından güzel cihazlarda bulabilirsiniz .
Açık artırmada ki "Buy it now" fiyatları bile çok uygun.
Amerikada ve avrupada adamların parça niyetine sattıkları elektronik cihazları tamir edip para kazanan çok youtuber var.
Mesala bu zat bile birkaç videosunda ebaydan arızalı olarak satın adığı cihazları tamir etmişti.
Adı Sahriar ,Hindistanlı bir mühendistir acaip bilgilidir .
Ebay den satın aldığı bozuk bir fluke clamp metreyi tamir ettiği video

Bu videoda ise Dave le 2sene evvel yapılmış sohbet videosu
Adamın evindeki cihazları 6.dakikadan sonra izleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
hayırlı olsun.
pişman olacağınızı sanmam ilk başlarda fluke alışmış birisi olarak cihaz değişik geldi ama zamanla agilent kendine bağlıyor kullanıcısını. hangi ükle de ne maliyetle aldığınızı sakıncası yoksa yazabilirmsiniz.

Macaristan'da KDV dahil 337714 HUF olarak faturalandirildi.

Kesin olmamakla birlikte KDV sini geri alma ihtimalim var. Eger alabilirsem bu kez bana maliyeti 265916 HUF olacak.

Cihazim bugun geldi. Problari acik devre - kisa devre vs ederek oylesine basit bir kac test yaptim.

Cihaz cok hizli bu acidan guzel. Probu uA, mA yuvasina takip komutatoru akim olcum konumundan baska bir konuma aldiginizda alarma geciyor. Artistik ozellikler var guzel fakat olcu aletlerinde nefret ettigim bir durumla bu olcu aletinde de karsilastim ve gicik oldum.

AC modda V, mV, uA, mA problar bostayken ekranda gezinen degerler var.
Problari kisa devre ettigimde AC V kademesinde ekranda 0.00068V okuyorum. AC mV kademesinde 0.054mV okuyorum.

LPF nin devrede olup olmamasi da bu durumu degistirmiyor.

DC olcum modunda anlattigim sorun olmuyor.
Prob kablolari AC interference den dolayi bu sekilde okumaya neden oluyor olabilir.

Benzer durum Rohde Schwarz olcu aletimde de vardi. Fakat en azindan problar bosta iken voltmetrede surekli degerler gezinse de problari kisa devre edince 0 degerini gorurdum.

Son düzenleme:
bu durum bendeki cihazlarda da var. cihazlara herhangi bir voltaj uygulanmadan ölçüm tutarlılığı beklememek lazım. önemli olan uygulanan voltaj varken ne kadar hata payı ile ölçüm yaptığıdır . kalibrasyon kontrollleri burada işe yarıyor zaten. tekrardan hayırlı olsun. diyot ölçmede ikinci mod kullanımınıda deneyin.

Ekler

• WhatsApp Görsel 2023-10-26 saat 12.48.35_7d751c22.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-10-26 saat 12.48.35_7d751c22.jpg
    88.1 KB · Görüntüleme: 85
Beni rahatsız eden problar kısa devre edildiginde 0.0000 okuyamamam.

bunun çözümü probları kısa devre edip null tuşu ile cihazın darasını almak. önemli olan voltaj girişi varken sapma varmı ve bu sapma belirtilen tolerans aralığında mı

ayrıca manual aralıkta dcv ölçüm hızınıda deneyip görüşünüzü yazarmısınız.

Ben de birkaç taşınabilir 4.5 hane multimetre ile deneme yaptım. DC kademede kısa devre etsem de etmesem de hep 0 V okuyorum. 6.5 haneli Rigol DM3068 de kısa devre etmeden 800 μV, kısa devre edersem de 5 μV okuyorum.

Ama AC kademesinde kısa devre etsem de etmesem de birkaç mVrms luk değer okuyorum. Çok yakında 3 kW UPS'in inverter paraziti var, iki tane PC nin SMPS paraziti var, üzerinde çalıştığım cihazın SMPS paraziti var, o yüzden AC de artık bir değer okumayı normal kabul ediyorum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,945
Üyeler
2,821
Son üye
Sfkzdmr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back