LC vs CL filter

Peak2Peak

Aktif Üye
Merhaba bu iki devredeki farkı tam olarak anlamıyorum.
Giriş vs çıkış empdansların farklı olduğu yazıyor. Hangi durumlarda hangisin, seçeceğime yardımcı olabilir misiniz?
1662829930459.png

Merhaba bu iki devredeki farkı tam olarak anlamıyorum.
Giriş vs çıkış empdansların farklı olduğu yazıyor. Hangi durumlarda hangisin, seçeceğime yardımcı olabilir misiniz?
18904 eklentisine bak
Valla elektrik devre teorisinden üniversite de sürüm sürüm sürünmüş bir öğrenci olarak buna vereceğim cevabim sadece böyle bir devre parçasından mantık yürütülemez. Devrenin tamamını görmek lazım.

gelen sinyalin tipi ve genliğine göre tam olarak kırpıcı gibi çalışmasa da ona benzer yapılarda sinyal formunu değiştirme yapıyor diye biliyorum deneme yaparak anlarız aslında

Simulatörde deneyince arada neredeyse hiçbir fark olmadığı görülüyor. Buradaki örnek devrelerin ikisinin de kesim frekansı aynı (31 kHz gibi). LC olan devre, 4 MHz den sonra daha iyi bir zayıflatma sağlıyor.

1662847603980.png

Benim de incelediğim kadarıyla, @taydin nın da gösterdiği gibi aralarında filtre performansı açısından pek fark yok. Pratikte,
1) Filtre giriş kaynağı yüksek empedansa, çıkış yükü düşük empedansa sahipse CL tipi filtre,
2) Filtre giriş kaynağı düşük empedansa, çıkış yükü yüksek empedansa sahipse LC tipi filtre kullanılıyormuş.

Bakındığım kaynaklardan biri : Electromagnetic Compatibility Handbook (CRC Press) sayfa 7-16.
Google dan aratıp görebilirsiniz...

Benim de incelediğim kadarıyla, @taydin nın da gösterdiği gibi aralarında filtre performansı açısından pek fark yok. Pratikte,
1) Filtre giriş kaynağı yüksek empedansa, çıkış yükü düşük empedansa sahipse CL tipi filtre,
2) Filtre giriş kaynağı düşük empedansa, çıkış yükü yüksek empedansa sahipse LC tipi filtre kullanılıyormuş.

Bakındığım kaynaklardan biri : Electromagnetic Compatibility Handbook (CRC Press) sayfa 7-16

Demek habire kaldığım dersten kafamda iyi kötü birşeyler kalmış :)

Demek habire kaldığım dersten kafamda iyi kötü birşeyler kalmış :)

Valla ben de bugünlerde keşke otomatik kontrol derslerinde uyumasaydım diyorum. O zamanlar nefret ettiğim bu konuya şu anda çok büyük bir ilgi duyuyorum ama öğrenmem gereken çok şey var :)

Elektroteknik mantığı ile inek ha önce samanı yemiş sonra suyu içmiş ha önce suyu içmiş sonra samanı yemiş neticede çıkan süt :D

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back