LCR METRE ALICAM AMA HANGİSİNİ ?

tabs

Üye
Herkese Merhaba,
LCR metre almayı düşünüyorum.
Çoğunlukla nano henri veya 10uH'ye kadar ölçümler benim için daha önemli. Hassas’da olmasını istiyorum Net ‘te arama yaptığımda pek fazla seçenek bulamadım.

Unıt-T 612 modelini buldum.
Hassasiyet % 0,5 yazıyor. Test frekansları 100Hz / 120Hz / 1kHz / 10kHz / 100kHz.
Kayıp faktörü (D), kalite faktörü (Q), faz açısı (θ), eşdeğer seri direnç (ESR), eşdeğer paralel direnç (EPR) ve DCR DC direnç ölçümleri’ de var. Fiyatı da 6675 tl.
Bu lcr metreyi yarın almaya karar vermişken birde Unit-T 622C modelini buldum. Fiyatı 17760 tl.

Bu modelin özelliklerini tam inçeleyemedim ama diğer modele göre 3 misli civarında fiyatı daha fazla.

Bunun sebebi nedir ? Forumda bu 622C modelini belki kullananlar vardır da 612 modeline göre farkını söylerler yada bu ikisini karşılaştırıp neden bu fiyat farkı olduğunu açıklayacak arkadaşlar vardır diye sizlere sormak istedim.

Eğer yüksek doğruluk istiyorsan UT622 serisini alman gerekir. Ama UT622C'de DCR ölçümü yok, UT622E bulman lazım.

Cevap için teşekkürler.
622E'nin teknik dökümanına şöyle bir baktım, %0,1 doğruluk var ayrıca dcr de var.
Fiyat'da 18 - 19 bin bandında. Bir de kelvin probları var. 612'de bu problar yerine cımbız var.
Prob farkıda acaba ölçüm doğruluğunu arttıran bir şey mi ?

Son düzenleme:
Teşekkürler, Lutron'u daha önceden incelemiştim. Siz yazınca bir daha inceledim. Güzel özellikleri var. Fakat çoğunlukla nano ve uH bobin değerlerini ölçmek istediğimden mümkün olduğu kadar düşük DCR değerlerini ölçen lcr metre arıyorum. Lutron'da DCR 1 ohm - 200 Mohm, Unı-T622E'de 0,01 mOhm - 20 Mohm.
Birde lutron'da 20 uH'de (100/120 Hz) doğruluk %1+5 sayı
Bu Unı-T612'de 0,5 ve 622E'de 0,1

nH ölçüm biraz iddialı aletlerin çözünürlüğü destekliyor olabilir ama doğruluk çok düşük olacaktır.
100 nH - 0.1 uH seviyesinden sonra ölçüm değerlerine güvenilebilir.

Forum istatistikleri

Konular
9,236
Üyeler
3,774
Son üye
Melkiadesk

Son kaynaklar

Back