LCR metreler hFE ne kadar doğru

Fiore

Aktif Üye
Sizce bu LCR metreler ne kadar doğru hFE ölçümü yapıyorlar? Özellikle hFE ölçümleri konusunda % kaç doğrulukla ölçüm yapabiliyorlar. Bildiğiniz F/P cihazları neler?
Gerçek değerden oldukça hatalı ölçüm yaptıklarını biliyorum. Veri sayfasındaki ölçüm değerleriyle ölçüm yapmıyorlar ve tabii test ortamı koşulları, test süresi, test voltajı ve akımı farklı oluyor bu yüzden gerçek hFE göstermiyorlar.

Sormaya çalıştığım aslında iki adet 400 hFE transistörü ölçtüğümüzde test voltajı ve akımı düşük olduğundan hFE düşük çıkıyor, mesela 290 hFE diyor. İki adet 400 hFE BJT ölçtüğümüzde ikisinde 290 hFE göstermesi gerekiyor ama bunu ne doğrulukta ölçebiliyor ve transistör eşleştirmede basit bir şekilde ne kadar doğru iş çıkarıyor.

Gerçek şartlarda fazla akım ve voltaj altında ikisininde farklı davranacağını biliyorum, basit ön eşleştirmede ne kadar işlevsel bu basit LCR metreler. Araba parası olan cihazlarsan söz etmiyorum. El tipi 9v ile çalışanlardan.

Siradan bir miliampermetre ile bile olcebilirsin.
Doğru bunu biliyorum bende öyle yapıyorum basit bir devre kurarak yapılması basit ama iş 200 adet transistör ölçmeye gelince basitçe kurduğumuz breadboard ortamı gerçekten can sıkıyor. Bu basit el tipi cihazlar ne kadar doğru onu merak ediyorum.

Basit el cihazlari da ayni mantigi kullaniyor.

Isi hizlandirmak icin kendi sistemini kurabilirsin. Bilgisayara bagli duzenek isleri cok kolaylastirir.

Esintisiz bir odada uzun sure bekleyen transistorleri yan yana koyar olcumu yapar gene sirayi karistirmadan yan yana dizersin.

her bir hfe olcumu ve sira no bilgisayar tarafindan depolanmis olur.

Bana eslestir dediginde su numara ile su numara bir birine en cok eslesiyor diye liste verir.

Forum istatistikleri

Konular
8,467
Üyeler
3,360
Son üye
bomi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back